Ilustrācija — Anita Rupeika

Mainoties gadalaikam, aicinām kādu ilustratoru veidot zīmējumu, kas veltīts attiecīgajai sezonai. Ziemas ilustrācijas autore Kristiāna Doroščonoka šim uzdevumam nominējusi mākslinieci Anitu Rupeiku, kurai par pavasara atnākšanu vēsta rosība parkos.

Ziņas Fold 4. aprīlis, 2024

«Ilustrācija stāsta par sakuru vērošanu naktī. Mani fascinē, ka, tiklīdz sākas ziedonis un siltie vakari, parki ir pilni ar cilvēkiem arī naktīs. Visi soliņi ir aizņemti, zem katra otrā koka ir vai nu jauniešu grupiņas vai bučojas pārīši,» par pavasara zīmējumu stāsta Anita.

 

Anita Rupeika ir māksliniece un ilustratore, kura strādā pie grāmatu ilustrēšanas un veido tēlu dizainu animācijām. Anita izmanto kā tradicionālās, tā digitālās tehnikas, un viņas daiļradē īpaša vieta ir akvarelim un kolāžām. Māksliniece regulāri sadarbojas ar izdevniecībām «Pētergailis», «Liels un mazs» un «Zvaigzne ABC», veidojot ilustrācijas bērnu literatūrai un grāmatu vākiem, un viņas darbi publicēti gan Latvijā, gan ārvalstīs. Pērn Anita veidoja zīmējumus centra «Marta» īstenotajai kampaņai «#EsGaidu», aicinot vērst sabiedrības uzmanību Stambulas konvencijas ratificēšanas nepieciešamībai.

 

Ziemas 2023 ilustrācijas autore Kristiāna Doroščonoka par Anitas ilustrācijām stāsta: «Man patīk Anitas mākslinieciskais stils, kas apvieno fantāziju un reālismu, iekļaujot zīmējumos daudz detaļu. Viņas daudzveidīgās krāsu paletes ikreiz pielāgotas konkrētajam stāstam. Ik pa laikam arī skatos Anitas Instagram stāstus, kas atklāj viņas darba aizkulises.»