Rīgas Filharmonijas mets — «Mailītis Architects» un «MARK arhitekti»

12. jūnijā plkst. 19.00 brūzī «Manufaktūra» notiks šīs sezonas pirmā Industriālā mantojuma dienu lekcija, kurā arhitekti Austris Mailītis («Mailītis Architects») un Jānis Sauka («MARK arhitekti») stāstīs par topošo Rīgas Filharmonijas projektu un izaicinājumiem, kas saistās ar vēsturiskas arhitektūras transformāciju.

Ziņas Fold 5. jūnijs, 2024

Industriālā mantojuma dienas līdz šim norisinājušās sadarbībā starp Latvijas Arhitektu savienību un radošo kvartālu «Provodņiks». «Šogad radošajā kvartālā uz nenoteiktu laiku netiek atļauts rīkot publiskus pasākumus iekštelpās, līdz ar to vēl jo vairāk aktuāla ir tēma par to, kā rīkoties ar dažādu veidu mantojumiem mūsdienās un dzirdēt pieredzes stāstus no radošo nozaru profesionāļiem,» stāsta Industriālā mantojuma dienu projekta dibinātāja, idejas autore un kvartāla «Provodņiks» radošā direktore Annija Marija Silanagle.

 

Kā pirmos no dalībniekiem trešajā Industriālā mantojuma dienu sezonā būs iespēja dzirdēt «Mailītis Architects» biroja dibinātāju un arhitektu Austri Mailīti un «MARK arhitekti» vadošo arhitektu Jāni Sauku ar lekciju par topošo Rīgas Filharmoniju. 2023. gada nogalē abu biroju kopīgi izstrādātais mets ieguva pirmo vietu starptautiskā metu konkursā, kas aicināja izstrādāt Rīgas Filharmonijas vīziju, pārbūvējot esošo modernisma mantojumu — arhitektu Jura Gertmana un Valērija Kadirkova projektēto un 1981. gadā celto Rīgas Kongresu namu. Kā cieņpilni pārveidot esošo arhitektūru, lai reizē radītu jaunas vērtības — dzīvīgu pilsētvidi, izcilu telpu mūzikai, kā arī laikmetīgu un iedvesmojošu tēlu? Austris Mailītis un Jānis Sauka aicina uz sarunu, lai stāstītu par projektu un diskutētu par izaicinājumiem, radot jauno Rīgas Filharmoniju.

 

Lekcija norisināsies 12. jūnijā plkst. 19.00 brūzī «Manufaktūra» Brīvības ielā 401c, Rīgā. Par apmeklējumu klātienes lekcijā sertificētajiem arhitektiem ir iespēja saņemt kredītpunktus. Pasākuma rīkotāji aicina ierasties savlaicīgi, lai veiktu reģistrāciju. Apmeklējums ir bezmaksas.

Pasākumu rīko Latvijas Arhitektu savienība, radošais kvartāls «Provodņiks» un brūzis «Manufaktūra». Pasākumu atbalstīta nekustamo īpašumu attīstītājs «Realto», biedrība «Attīstībai un nākotnei», biedrība «Plēšas» un Latvijas Nacionālā bibliotēka.