Ilustrācija — publicitātes materiāli

13. februārī norisināsies jau trešā ikgadējā «TechChill Baltics» konference, kas Rīgā vienuviet saaicinās Baltijas un Eiropas start–up uzņēmumus, ietekmīgus riska kapitāla investorus un biznesa attīstības ekspertus, lai kopīgi uzlabotu uzņēmējdarbības prasmes, veidotu sadarbības un atklātu jaunas start–up idejas. Konferenci 12. februārī iesildīs «Mini Seedcamp» un «Leancamp» meistarklases.

Ziņas Fold 15. janvāris, 2014

TechChill Baltics

Šī gada «TechChill» konference pievērsīsies veidiem, kā start–up uzņēmumam veiksmīgāk iekarot savu vietu tirgū — tiks apskatīti mārketinga, produkta pārdošanas un sabiedrisko attiecību procesi un stratēģijas. Vērtīgos ieteikumos un pieredzē dalīsies ietekmīgi speciālisti: Eiropas vadošās digitālo uzņēmumu PR aģentūras «Ballou PR» vadītāja Kolete Balū (Colette Ballou), stratēģiskā mārketinga un zīmolvedības aģentūras «Hunter & Bard» vadītāja Šīra Eibla (Shira Abel), «TechCrunch», «Arctic Startup» un citu ar tehnoloģijām saistītu izdevumu un blogu vadošie žurnālisti, kā arī pieredzējuši uzņēmēji un jau panākumus guvušu start–up vadītāji.

Pēc prezentācijām un diskusijām sekos labāko jauno start–up uzņēmumu pitch prezentācijas skatītājiem — potenciālajiem sadarbības partneriem un investoriem, kuri lems par idejas iespējām globālā tirgū. Iepriekšējos gados šajā pasākumā startējuši šobrīd jau labi zināmie «Infogram» un «BliuBliu». Savu start–up uzņēmumu prezentācijai iespējams pieteikt līdz 3. februārim, un finālam tiks atlasītas 3 komandas.

Mini Seedcamp Riga

«Seedcamp» ir vadošā Eiropas mikro investīciju un mentoringa programma, kas katru gadu palīdz attīstīties ap 20 spēcīgiem start–up uzņēmumiem visā pasaulē. Tā nodrošina jaunos uzņēmumus ar finansējumu, biroja telpām «Google Campus» teritorijā Londonā, pakalpojumiem 150 tūkstošu eiro vērtībā, konsultācijām, ikmēneša apmācībām un 4 nedēļu mentoringa tūri ASV. «Mini Seedcamp» Rīgā norisināsies pirmo reizi, un tā mērķis ir atrast līdz 10 daudzsološu vietējo start–up uzņēmumu, akseleratora fokuss ir ambiciozi mobilo ierīču un interneta risinājumu izstrādātāji. Meistarklašu veidā pieredzējuši mentori, starptautiski uzņēmēji un investori pēc ideju pitch prezentācijām sniegs komentārus un ieteikumus. «Mini Seedcamp Riga» uzvarētāji tiks uzaicināti piedalīties «Seedcamp» nedēļā Berlīnē šī gada maijā, kur turpināsies atlase, lai izvēlētu nākamos akseleratora programmas dalībniekus. Meistarklase notiks 12. februārī, un tai jāpiesakās līdz 27. janvārim. Plašāk par to iespējams uzzināt LIAA mājaslapā.

Leancamp

Vēl pirms «Mini Seedcamp Riga», 12. februāra rītā ar «Leancamp» meistarklasi par «Lean» un «Agile» metodēm start–up uzņēmumu attīstīšanā uzstāsies tehnoloģiju uzņēmējs un vairāku start–up uzņēmumu atbalsta iniciatīvu autors Robs Ficpatriks (Rob Fitzpatrick). Robs kopā ar pieredzējušiem uzņēmējdarbības ekspertiem mācīs, kā uzzināt, ko klienti vēlas, kā ar tiem strādāt un kā mācīties no to atbildes reakcijas, lai savam jaunajam uzņēmumam nodrošinātu vislabāko attīstības modeli. Dalība «Leancamp» meistarklasei jāreģistrē līdz 5. februārim LIAA mājaslapā, kur atrodama arī plašāka informācija.

Biļetes un ballīte

«TechChill» konferenci noslēgs «TechHub Riga» viena gada jubilejas svinības. Konferences ieejas biļetes pieejamas «TechChill Baltics» mājaslapā, kur vēl iespējams tās iegādāties ar atlaidi, bet studentiem, jaunajiem start–up uzņēmumiem un «TechHub» biedriem tās pieejamas par īpašu cenu. Abas meistarklases apmeklējamas par brīvu. Pasākumi notiks angļu valodā, norises vieta — koncertzāle «Palladium» Rīgā, Marijas ielā 21, ieeja no Pērses ielas.

«TechChill Baltics» organizē nodibinājums «TechHub Riga», bet meistarklases tapušas sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) un Amerikas Tirdzniecības palātu Latvijā.