Vāka foto — Māris Lapiņš, dizains — Madara Krieviņa

Iznācis žurnāla «Modernists» vasaras numurs, kurā numurā uzmeklēti skaistākie interjeri un mājas vasaras ceļojumiem Latvijā un Eiropā: Bangerta kundzes vasarnīca Kuldīgā, Zonnefelda māja Roterdamā un Fina Jūla māja Šarlotenlundā.

Ziņas Fold 23. maijs, 2014

Arhitekte Andra Šmite pie dzīvības atgriež deviņdesmitajos gados neveikli pārbūvētu jūgendstila dzīvokli Rīgā. Par arhitektu nespēju atbrīvoties no pašu radītā tēla, aizliegumiem toreiz un tagad runā arhitektūras fotogrāfijas pamatlicējs Latvijā Indriķis Stūrmanis. Dite Jurcāne satiek kibernētiķus ar interesi par dizainu. Toms Zariņš atklāj jaunu vārdu arhitektūras vēstures lappusē, rakstot par Veltu Reinfeldi un viņas veikumu, projektējot elegantus Latvijas ceļmalu paviljonus.

Atpūtas lappusēs Nora Ikstena pie maģāru draugiem nogaršo zupu, Mārtiņš Pīlēns pikniko Šampaņā, bet Polockas fotogrāfe un blogere Tatjana Červonnaja ierosina izcept redīsus. Vasaras numurā žurnāls turpina dizaineru un meistaru sēriju, un ievieš grāmatu rubriku, iepazīstinot ar jaunajiem igauņu izdevējiem un grāmatu tirgotājiem no «Lugemik».

Žurnāla redaktore ir Ieva Zībārte, dizainere — Madara Krieviņa. «Modernists» iznāk četras reizes gadā, un to var iegādāties preses tirdzniecības vietās visā Latvijā.