Foto — Kristina Petrošiute

«BlankBlank» 2015. gada pavasara–vasaras kolekcijas «Streams of the overground» estētika sakņojas Islandes nepieradinātās dabas neparastajās krāsās, gaismās un zemes formās. Apakšzemes un virszemes straumju radītā ainava dziļi rezonē ar straumēm cilvēkā pašā.

Ziņas Evelīna Ozola 10. jūlijs, 2014

«Streams of the overground» audumu rakstos atrodamas vulkānisku iežu struktūras, karsto avotu dūmakas, meži, kalnu strauti un okeāns. Modes mākslinieki Mārtiņš un Linda Blanki darbā izmanto kokvinas un viskozes trikotāžas audumus, apdrukājot tos sietspiedē, batikojot, balinot, pludinot krāsas marmorēšanas tehnikā un ekperimentējot vēl citās autortehnikās. «BlankBlank» raksturīgi vienkārši piegriezumi, kas padara apģērbu gan ērti valkājamu, gan piešķir tam nepretenciozu eleganci. Tērpus šoreiz papildina rotu kolekcija «Blue amber».

«BlankBlank» paši savu stilu dēvē par poētisko urbānismu — tas ir kvalitatīvs, ikdienišķi ērts un ilgtspējīgs dizains, kam piemītošo izsmalcinātību un inteliģenci rada atturīgā krāsu palete un unikālās apdrukas. «Streams of the overground» ir «BlankBlank» ceturtā kolekcija, kas seko pirmajam eksperimentam «Basic», sadarbībā ar dizaineri Ketu Gūtmani radītajai «Bleached topography» un mini kolekcijai «In spruce forest».

Jaunās kolekcijas prezentācija un tikšanās ar Mārtiņu un Lindu Blankiem jau šovakar, 10. jūlijā plkst. 19.00 veikalā Paviljons Rīgā, Tērbatas ielā 55. Pasākuma ietvaros tiks prezentēta arī «BlankBlank» jaunā mājaslapa.