Ilustrācija — FOLD

Jau devīto gadu Latvijas uzņēmumi tiek aicināti pieteikties Eksporta un inovācijas balvai, kas izveidota, lai godinātu uzņēmējus, kas sasnieguši ievērojamus rezultātus jaunu un eksportspējīgu produktu ražošanā, vietējā tirgus nodrošināšanā ar augstas kvalitātes pašmāju ražojumiem, inovāciju ieviešanā un rūpnieciskā dizaina izstrādē. Pieteikšanās konkursam atvērta līdz 26. septembrim.

Ziņas Fold 4. septembris, 2014

Konkursā tiks novērtēti komercsabiedrību sasniegumi un noteikti laureāti kategorijās «Eksportspējīgākais komersants» lielo, vidējo un mazo komercsabiedrību grupās, «Importa aizstājējprodukts», «Inovatīvākais produkts», «Rūpnieciskais dizains» un «Eksporta čempions».

Pieteikto uzņēmumu vērtēšana notiks divās kārtās. Pirmajā no tām žūrijas komisija vērtēs uzņēmēju sniegto informāciju pieteikuma anketās, bet otrajai kārtai izvirzītos uzņēmumus komisija apmeklēs arī klātienē. Titula «Eksporta čempions» pretendentus žūrijas komisija izvirzīs no Latvijas lielāko eksportētāju vidus, pamatojoties uz eksporta datiem un ieguldījumu ilgtspējīgas izaugsmes nodrošināšanā, bet nominācijā «Rūpnieciskais dizains» pretendenti tiks izvirzīti no finālistu loka.

Konkursa laureāti saņems naudas balvu darījuma brauciena apmaksai vai reklāmas laukumu kādā no Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) izdevumiem, kā arī tiesības izmantot «Eksporta un inovācijas balvas 2014» laureāta zīmi savos mārketinga materiālos un uz produkta iepakojuma.

Konkursa uzvarētāji tiks paziņoti svinīgā ceremonijā 4. decembrī Vidzemes koncertzālē «Cēsis». Dalība konkursā ir bez maksas. Konkursa nolikumu un pieteikuma anketu iespējams atrast LIAA mājaslapā un pēc aizpildīšanas tā jānosūta uz e–pasta adresi zinas@liaa.gov.lv vai jānogādā LIAA Klientu apkalpošanas nodaļā, Pērses ielā 2, Rīgā. Konkursu organizē LIAA sadarbībā ar Ekonomikas ministriju.