«radi!» vizuālā identitāte — «Matka»

Starp «radi!2015» nedēļas noslēdzošajiem pasākumiem ir starptautisks izglītības forums, beļģu profesores Kristīnes Depautas lekcija par kompetenču pārnesi un radošām kopā–strādāšanas vietām, radošo ideju konkurss un Interjera dizaina pastaiga Rīgas publiskajā telpā.

Ziņas Fold 12. marts, 2015

«Skola digitālajā laikmetā»

13. martā no plkst. 9.00 līdz 16.30 notiks starptautisks izglītības forums «Skola digitālajā laikmetā», kurā tiks meklētas atbildes uz jautājumiem, kādai ir jābūt skolai 21. gadsimtā un kā jēgpilni izmantot tehnoloģiju sniegtās iespējas, lai efektīvāk organizētu zināšanu un prasmju apguvi, paplašinot sadarbību un radot inovatīvus risinājumus. Forumā uzstāsies un diskusijās iesaistīsies Nīls Maklīns (Niel McLean), «e–skills UK» Izglītības daļas vadītājs (Lielbritānija), Nikija Smedlija (Nikky Smedley), organizācijas «Changing Cultures» komunikācijas vadītāja (Lielbritānija) un citi ārzemju un pašmāju eksperti.

Forums norisināsies Biznesa augstskolas «Turība» telpās, Graudu ielā 68, Rīgā. Pilna pasākuma programma atrodama «radi!2015» mājaslapā, kur būs pieejama arī foruma tiešraide.

Kristīnes Depautas atvērtā lekcija

13. martā no plkst. 10.15 līdz 12.00 Latvijas Kultūras akadēmijā, Ludzas ielā 24, viesosies VIVES Universitātes Ekonomikas departamenta profesore Kristīne Depauta (Christine Depuydt), kas savā lekcijā pievērsies kompetenču pārneses tēmai, tuvāk apskatot «Buda island» un «Buda factory» piemērus — radošas kopā strādāšanas vietas dizaineriem, uzņēmējiem, studentiem, māksliniekiem, zinātniekiem un aktīviem pilsētniekiem Kortreikā, Beļģijā, kā arī projekta «Green Light District» koncepciju. Pašlaik Kristīne izstrādā pētījumu par uzņēmumu, mākslinieku, pētnieku un zinātnieku starpdisciplinārās sadarbības pievienoto vērtību. Lekcija notiks angļu valodā un uz to ir aicināti visi interesenti.

Radošo ideju konkurss komandām «Ģeniators 10»

Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un Pilsētplānošanas fakultāte rīko radošo ideju konkursu komandām «Ģeniators», kurā aicina piedalīties vides veidošanā, dizainā, arhitektūrā un citās radošās jomās ieinteresētus studentus, lai četrus stundu laikā radītu radošu risinājumu aktuālai vides problēmai un pēcāk to prezentētu potenciālajam klientam un profesionālai žūrijai. Ja rezultāts ieinteresēs klientu, studenti tiks pieaicināti tālākai projekta izstrādei.

Plašāka informācija par konkursu pieejama «radi!2015» mājaslapā. Lai pieteiktos dalībniekiem jāveic savas komandas reģistrācija.

Interjera dizaina pastaiga

Divas dienas, 13. un 14. martā Rīgā notiks Interjera dizaina pastaiga, kas ļaus ielūkoties 13 dažādu publisko iestāžu, uzņēmumu, bāru un veikalu interjerā, sastapt to autorus un klātienē dzirdēt stāstījumu par projektu tapšanu. Pastaigas maršruts ietver «ABLV» bankas Hipotekārās kreditēšanas nodaļu, Elizabetes parka namu, «Z–Towers» paraugapartamentus, kompetences centru «Lielvārds», «Ogilvy PR Latvia» biroju, izdevniecību «Rīgas Viļņi», arhitektūras un dizaina studiju «Xcelsior», apdares materiālu salonu «ViDEA», «Apple» produkcijas veikalu un bāru «iBAR», kokteiļu bāru «XIII», apavu salonu «Madam Bonbon», veikalu, klubu «Modernists» un saldumu zīmola «NelleUlla» veikalu.

Plašāka informācija par Interjera dizaina pastaigu un tās pieturpunktiem atrodama šeit.