Publicitātes foto

Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Dizaina nodaļa starptautiskajā Milānas dizaina mesē prezentē stāstu par bērzu, no kura rodas septiņdesmit skrituļdēļi, tādējādi pavairojot viena koka enerģiju septiņdesmit reizes.

Ziņas Evelīna Ozola 17. aprīlis, 2015

Projekts «Welcome on Board» stāsta par bērzu, kura 70 gadus krāto dabas enerģiju iespējams transformēt 70 skrituļdēļos, ar kuriem vizināties 70 aktīviem cilvēkiem. Kustīgs dzīvesveids ir pretmets sēdošam biroja darbam, nīkšanai sastrēgumos un oglekļa dioksīda izmešu vairošanai gaisā, un «Welcome on Board» ir aicinājums pievienoties komandai gan fiziskā, gan domāšanas ziņā. Pārvietošanās ar longbordu pilsētā ļauj apsteigt sastrēgumus, vienlaikus uzturot sevi formā, bet bērzs ir latvietim tuvs un plaši izmantojams dabisks materiāls.

LMA Dizaina nodaļas studentu un pasniedzēju komanda ar longbordu kolekciju «Welcome on Board» no 14. līdz 19. aprīlim Milānā piedalās starptautiskās dizaina meses «Salone del Mobile» dizaina skolu sadaļā «SaloneSatellite». Šogad dizaina meses tēma ir «Pabarot planētu. Dzīves enerģija»; tā ir identiska ar EXPO 2015 devīzi, kas no 1. maija līdz 31. oktobrim norisināsies turpat, Milānā. LMA studentu ekspozīcija būs apskatāma «SaloneSatellite» paviljonos 22–24, stendam piešķirtais numurs ir B4.

Stenda izveides komandā iesaistījās 11 Funkcionālā dizaina apakšnozares maģistrantūras studenti: Astra Asafreja, Dace Āboltiņa, Agnese Vītola, Maija Spīre, Guna Poga, Sandra Žvagina, Arvīds Endziņš, Māris Mortukāns, Aleksejs Donka, Mārtiņš Irbe un Alberts Viegliņš. Studentus darbā vadīja pasniedzējas Ilze Kundziņa, Barbara Ābele, Inguna Elere un Aija Freimane.