Publicitātes foto

Rotu dizaineres Anitas Sondores jaunākā kolekcija «Gaisma kustībā» ir veltījums senajai vakarēšanas tradīcijai, Latvijas etnogrāfiskajam mantojumam un amatnieku tradīcijām. Tie ir skaistuma, viegluma un gaismas meklējumi.

Ziņas Evelīna Ozola 29. jūnijs, 2015

«Apstāties, nolikt pie malas darbus un ieraudzīt, kā gaisma vijas ap viņas kaklu, ausu ļipiņām, pirkstu galiem un rokām. Cik mierpilna viņa ir, cik pilnīga. Agrā rītā, siltā pēcpusdienā, krēslā un tumsai tuvojoties. Neaprakstāms miers, kas ir pilns ar dzīvību,» par kolekcijas noskaņu stāsta Anita Sondore.

Kolekcijas «Gaisma kustībā» iedvesmas avots  ir senā vakarēšanas tradīcija, kad, kopā sanākot dažādām paaudzēm, tumšos vakaros, sveču gaismā tapa brīnišķīgi mākslas darbi — izšuvumi, tamborējumi un citas smalklietas. Meditatīvam darbam mijoties ar dziesmu dziedāšanu, nopietnu stāstu stāstīšanu un jokiem, radās darinājumi, ko apbrīnojam vēl šodien. Dizainere, radot 18 karātu zelta un dimantu auskarus, kaklarotas un gredzenus, mēģinājusi atbildēt uz jautājumiem — kā būtu, ja šī tradīcija būtu dzīva arī mūsdienās? Kādi darbi taptu? Kādus darbus darinātu šī laikmeta sieviete — ar visu savu mūsdienu «bagāžu», zināšanām? Kādus rakstus mēs tamborētu zīdā, izrakstītu zeltā un sudrabā, notvertu dimantos un safīros?