Objekts «Cīrulis lido» — Pēteris Līdaka. Foto — «Miesai»

Zīmols «Miesai» papildinājis Ansim Cīrulim veltīto sēriju ar Pētera Līdakas darinātiem dizaina priekšmetiem «Cīrulis lido».

Ziņas Evelīna Ozola 30. novembris, 2015

Pēteris Līdaka pats sevi dēvē par sapņu inženieri un ceļotāju izplatījumā. Viņa darbi bieži vien ir jaunradītas lidojošas būtnes un objekti — dīvaini kosmosa kuģi, fantastiskas kaķu lidmašīnas, kuras nepakļaujas fizikas likumiem. Pēteris darbojas dažādās disciplīnās: ilustrācija, skulptūra, animācija, kā arī fotogrāfija.

«Mani vienmēr ir aizrāvusi gaisa telpa un tajā notiekošais, un jau sen esmu domājis par lidojoša alfabēta izveidi. Tamdēļ likumsakarīgi šķita Cīruļa kunga elegantos burtus iedzīvināt un radīt skulpturālus objektus. Par daudz mūsu ikdienā ir piezemētības un praktiskuma, tāpēc izveidotais dizaina kopdarbs ir aicinājums rosināt fantāziju un iepazīt racionālo Anša Cīruļa fontu no cita skatu punkta, jo Cīrulim ir jālido,» saka autors.

R un L ir neliela daļa no vārda CĪRULIS, un drīzumā burtu saimi papildinās arī lidojošs C. Burti izgatavoti no oša masīvkoka, tie ir pulēti, beicēti un lakoti. Misiņa un nerūsējošā tērauda detaļas izgatavojuši metālmākslinieki. Katrs burts tapis smalkā un pacietīgā roku darbā, tādēļ tie var cits no cita atšķirties. Izmēri: 27 x 27 x 30 cm.

Zīmola «Miesai» īstenotā projekta «Cīrulis» vienojošā tēma ir atsauce uz vienu no spilgtākajiem Latvijas pirmās brīvvalsts laika dizaineriem Ansi Cīruli un uz dizaina studijā «Asketic» tapušo fontu, kas nosaukts Cīruļa vārdā un veidots, iedvesmojoties no autora darbos atrodamajām raksturīgajām burtu formām.