Foto — Māris Ločmelis

«Mint» mēbeles līdz šim bijušas viegli atpazīstamas to atturīgo līniju un maigo toņu dēļ. Tagad tās pieejamas arī eleganti melnajā krāsā, kas nekad neiziet no modes.

Ziņas Evelīna Ozola 11. decembris, 2015

Kolekcijā «Black Edition» dominē «Mint» mēbelēm raksturīgie skulpturālie silueti un izteiksmīgās proporcijas, ko tagad vēl vairāk izceļ melnais tonis. Līdz ar to oša koka mēbeles ieguvušas eleganci, kas iederēsies gan modernos, gan klasiskos interjeros. Beicētā mēbeļu virsma ir patīkami gluda, bet tajā skaidri saskatāma koka tekstūra.

Viens no «Black Edition» jaunumiem ir krēsls «Ghost–W» — «Mint» dizaineru Jāņa Rauzas un Ievas Andžānes versija par 18. gadsimta «sēdekli mīlniekiem». Šāds dubults krēsls, kurā sēdētāji skatās pretējos virzienos, var gan satuvināt klusai sarunai, gan ļauj saglabāt distanci, ja tas nepieciešams. Tādējādi krēsls izrādījies piemērots publiskām telpām, piemēram, mākslas galerijām vai apavu veikaliem. Kolekciju papildinājušas arī dažādu izmēru kumodes, kuras var ērti kalpot gan dažādu sīku ikdienas priekšmetu, gan trauku un pat apģērbu glabāšanai.

«Black Edition» iekļauts arī bāra krēsls, kas ir jau pazīstamā «Ghost» krēsla paaugstināta versija, kā arī mīlīgā «Emma», kuras roku balstu un atzveltnes forma rada vieglu retro noskaņu. Melnajā krāsā pieejamas arī visas jau zināmās «Mint» oša koka mēbeles.