Grafikas dizainere Liene Drāzniece izveidojusi jaunu, izsmalcinātu iepakojuma dizainu «Madara Cosmetics» pretnovecošanās produktu līnijai «Time Miracle», atsakoties no krāsām un izmantojot tikai balto un melno.

Ziņas Evelīna Ozola 7. janvāris, 2016

«Time Miracle» produkti baltajos iepakojumos paredzēti ikdienas lietošanai, bet melnie lietojami tad, kad āda ir nogurusi un tai nepieciešams sniegt intensīvu stimulu. Tā kosmētikas plauktā nonāk gan baltie, gan melnie iepakojumi, kopā veidojot melnbaltu kompozīciju, kas ir grafiska interpretācija par bērza stumbru. Bērzs ir šīs produktu līnijas pamatu pamats — lūkojoties pēc efektīvākā sastāva ar spēcīgu iedarbību uz ādas novecošanās procesiem, «Madara Cosmetics» bāzes sastāvdaļu ūdeni aizvieto ar bērzu sulu, kas ir bagātīgs vitamīnu, cukuru, proteīnu, aminoskābju un enzīmu avots. Atteikšanās no krāsām saistās arī ar produktu klāsta mērķauditoriju. «Skaistumu, ko sieviete iegūst, kad ir pieņēmusi sevi un atļaujas būt pati, vairs nevajag izcelt ar spilgtiem akcentiem,» komentē dizainere Liene Drāzniece.

Liene stāsta, ka atrast īsto kartonu iepakojumam ir bijusi īsta cīņa: «Krītotie kartoni, mūsuprāt, ir par gludu, tiem nav papīra dabīgās faktūras, savukārt nekrītotie pārāk iesūc krāsu un pievelk netīrumus. Esam praktizējuši druku uz kartona «kreisās» puses, kurai ir patīkamāka faktūra, taču konkrētais ražotājs tādam darbam nedod kvalitātes garantijas, un tas nozīmē, ka atkārtota tirāža var atšķirties no iepriekšējās. Vēl ir arī baltās krāsas faktors — tam jāsaskan ar flakona balto toni. Kad beidzot bijām apmierināti ar atrasto kartonu, kuram «pareizā» puse atbilst visām prasībām, saskārāmies ar nākamo problēmu — melnais dizains uz tā nodrukājās blāvs. Tādēļ melnajām kastītēm tomēr nācās atgriezties pie iepriekšējā kartona «kreisās» puses.»

Papildus melnbaltajam vizuālajam tēlam, iepakojumi atšķiras arī pēc taustes — katrai kārbiņai uz āru izspiests cits simboliņš. «Šīs līnijas iepakojumam kopumā ir diezgan daudz pēcapstrādes — piecas dažādas klišejas reljefam, tāpat arī divu veidu folijas iespiedumi katrai kastei. Baltajām kastītēm melnā glancētā folija labi kontrastē ar kartona materialitāti,» skaidro Liene.

Produktu līnijā ietilpst arī iepazīšanās komplekts, kura dizainu atraktīvāku palīdzējusi padarīt māksliniece Daiga Krūze. Stila fotogrāfiju fonam savukārt izmantota loksne, kas izcelta no atkritumiem tipogrāfijā — melnbaltā šļakstu faktūra radusies, mazgājot drukas mašīnu. Tā gluži nejauši tapis interesants grafikas darbs.