Ilustrācija — Mārtiņš Zutis

Mūzikas izdevniecība «Dirty Deal Audio» līdz 19. februārim aicina jaunos izpildītājus pieteikties dalībai neformālu pasākumu sērijā «Treniņu Trešdienas», kas norisināsies martā. To ietvaros interesentiem būs iespēja uzstāties un demonstrēt savas prasmes, kā arī dibināt kontaktus ar domubiedriem.

Ziņas Fold 5. februāris, 2016

Mūzikas izdevniecība «Dirty Deal Audio» jau kopš 2011. gada ir aktīvi Latvijas jaunās elektroniskās mūzikas attīstības veicinātāji, kuru darbība lielā mērā sākusies tieši ar «Treniņu Trešdienām», kad pirmoreiz plašākai publikai sevi atrādīja tādi nu jau pazīstami mākslinieki kā Oriole, NiklāvZ un Kashuks. Gadu gaitā minētajiem pievienojušies arī citi, un viņu veikums apkopots četrās mūzikas izlasēs, vairākos albumos un minialbumos. Tāpat organizētas jauno mūziķu skates un koncertdeju vakari un strādāts, lai iedvesmotu jauno mūziķu paaudzi pievienoties elektroniskās mūzikas kopienai ne tikai internetā, bet arī klātienē.

Šogad «Treniņu Trešdienas» norisināsies martā, un tām pieteikties aicināts ikviens elektroniskās mūzikas radīšanas entuziasts un profesionālis neatkarīgi no iepriekšējās pieredzes vai sasniegumiem. To mērķis ir vienkopus pulcēt elektroniskās mūzikas producentus, bītmeikerus un entuziastus, lai neformālā gaisotnē mēneša garumā trenētos uzstāties, dalītos pieredzē un idejās, iepazītos savā starpā un veicinātu draudzīgas un vienotas Latvijas elektroniskās mūzikas kopienas veidošanos. Pasākuma formāts sevī ietver katra mākslinieka 20 minūšu garu uzstāšanos brīvi izvēlētā tehnikā — no datora, CD vai izmantojot samplerus, bungmašīnas un citas elektroniskas mūzikas radīšanas ierīces.

 

«Dirty Deal Audio» rīkotajām bezmaksas «Treniņu Trešdienām», kas norisināsies šī gada martā (konkrēti laiki tiks precizēti), iespējams pieteikties, līdz 19. februārim, aizpildot anketu. Tās notiks «Darbnīcā» A. Briāna ielā 9, Rīgā. Plašāka informācija atrodama «Dirty Deal Audio» mājaslapā.