Foto — Jūlija Prohorenkova

Modes un dizaina apvienības «Collar Swimwear» jaunajā kolekcijā «Athirst» veldzējošas peldes vietā nākušas slāpes un svelme, un peldtērpus papildina arī apakšveļa, cimdi un zeķes. Kolekcija līdz ar īpaši veidotām rotām, objektiem un fotogrāfijām būs apskatāma instalācijā «Athirst» galerijā «Putti» Rīgā 24. maija vakarā un Berlīnes Modes filmu festivālā jūnija sākumā.

Ziņas Evelīna Ozola 17. maijs, 2016

Par zīmola kolekcijas nosaukumu izvēlēts angļu valodas vecvārds «Athirst», kas vienlaikus skaidrojams gan kā slāpes, gan kā neizsakāmi spēcīga vēlme un tiekšanās. Slāpes kā simbols iztirzāts arī kolekcijā, kas vēsta par mūsdienu laika ritējumu un modernā cilvēka neapmierināmās vajadzības pēc laika, līdzsvara, piepildījuma un panākumiem. Kolekcija «Athirst» ir vizuāls stāsts par ikvienas personības centieniem piepildīt savas vēlmes, ceļā neiztiekot arī bez vilšanās, neveiksmēm un spēku izsīkuma. Tērpu krāsu gamma variē no bēšā un maigi rozā līdz fuksiju sārtajam, sulīgi sarkanajam un dažādu silto toņu sajaukumam peldkostīmu apdrukās. Līdz ar šo kolekciju zīmols «Collar Swimwear» paplašinājis savu darbības sfēru, veidojot arī apakšveļu un aksesuārus.

Kolekcijā apspēlētā ideja tālāk izkopta tāda paša nosaukuma instalācijā, kas tikusi godalgota dizaineru un mākslinieku platformas «Arts Thread» rīkotajā konkursā un 2.–3. jūnijā tiks izrādīta Berlīnes Modes filmu festivālā. Instalāciju «Athirst», kurā risināts indivīda ceļš līdz netveramam mērķim, kas vienlaikus ir gals un sākums, veido objekti, rotas un kustīgi fotoattēli sinemagrāfijas tehnikā. Šī ir jau otrā «dzīvā koncepta» izstāde, ko veido jauno mediju māksliniece un dizainere Monta Apsāne, žurnāliste Ieva Laube un fotogrāfe Jūlija Prohorenkova.

Pirms došanās uz Berlīni, Rīgā instalācija būs apskatāma 24. maijā plkst. 19.00 galerijā «Putti», Peitavas ielā 5–31. Plašāks ieskats pieejams pasākuma Facebook lapā.