«Survival Kit 8» vizuālā identitāte — «Associates, Partners et Sons»

No 8. līdz 25. septembrim Rīgā norisināsies ikgadējais laikmetīgās mākslas festivāls «Survival Kit», kas šogad ar tēmas pieteikumu «Sabiedrības akupunktūra» pievēršas ezotērikai, spirituālismam, misticismam un citām netradicionālām praksēm. Festivāla programma ir plaša — notiks mūzikas un mākslas performances, izstādes, diskusijas un radošās darbnīcas.

Ziņas Fold 6. septembris, 2016

«Survival Kit 8» atklāšanas programmā 8. septembrī paredzēts Irānas mūziķa Hamidrezas Rahbarālama (Hamidreza Rahbaralam) priekšnesums, mākslinieces Ievas Kraules performance «Zāmuela Hānemana konditoreja» un islandiešu mākslinieka Stirmira Erna Gudmundsona (Styrmir Örn Guðmundsson) performance «What Am I Doing With My Life?».

Festivāla pirmās nedēļas laikā notiks vairāki pasākumi Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā, kur 10. septembrī apskatei tiks atklāts Londonā un Amsterdamā strādājošā mākslinieka Florisa Šēnfelda (Floris Schönfeld) darbs «Īss ieskats Damagomi grupas vēsturē». Darbā ietvertas gan reālas vēsturiskas liecības, gan autora safabricējumi par Damagomi grupu, spirituālistu un akadēmiķu kopu Ziemeļkalifornijā. Medicīnas vēstures muzejā notiks arī Valentīnas Dezideri (Valentina Desideri), Mirjamas Lefkovicas (Myriam Lefkowitz) un Žeraldīnes Longvilas (Géraldine Longueville) performances «La Piscine», kas paredzētas vienam skatītājam. 9. septembrī visas trīs mākslinieces piedalīsies arī diskusijā par individuālā pieredzē balstītām mākslas praksēm, kuru K.K. fon Stricka villā vadīs lietuviešu kuratore Dovile Tumpīte (Dovile Tumpyte). Plaša «Baltās Nakts» programma notiks K.K. fon Stricka villā sestdien, 10. septembrī — interesenti vēlreiz varēs noklausīties gan Hamidrezas Rahbarālama priekšnesumu, gan noskatīties Ievas Kraules, Stirmira Erna Gudmundsona un Kaspara Groševa, Kīena Makona (Cian McConn) un Vivjenas Grifinas (Vivienne Griffin) performances.

«Survival Kit 8» programmā ietverta arī diskusija «Mūsdienu raganības: sievišķības meklējumu un zaudējumu prakses» ar Klāva Sedlenieka, Annas Žabickas, Aijas Bley un citu piedalīšanos 15. septembrī un Svena Kuzmina vadītā saruna par spirituāliem meklējumiem mākslā un kultūrā 22. septembrī  K.K. fon Stricka villā. 16. un 17. septembrī villā visas dienas garumā darbosies Linards Kulless ar starptautisku mākslinieku grupu, radot performanci «Mending and Bending, To Riga with Love», savukārt atsevišķā ēkā villas teritorijā latviešu autores Kate Krolle un Agnese Krivade izpildīs performanci «Mala». Festivāla trešās nedēļas laikā notiks simpozijs «Viss ir visā», kurā ar lekcijām piedalīsies māksliniece Lea Porsagere (Lea Porsager) no Dānijas, mākslas zinātniece Elita Ansone, kurators Padriks E. Mūrs (Pádraic E. Moore) un citi. 23. septembrī notiks itāļu mākslinieces Kjāras Fumajas (Chiara Fumai) radošā darbnīca «Spēka zīmju veidošanas tehnika», savukārt festivāla noslēgumā, 25. septembrī, interesenti varēs pulcēties uz tikšanos ar «Survival Kit 8» kuratorēm Solvitu Kresi un Ingu Lāci.

Visa festivāla garumā K.K. fon Stricka villā būs apskatāma centrālā izstāde «Sabiedrības akupunktūra» ar pazīstamu Latvijas un ārzemju mākslinieku darbiem. Ģimenēm ar bērniem izveidota arī īpaša izglītības programma, kas pieejama izstādes ekspozīcijā, to papildinās Artūra Virtmaņa vadītā kuģu būvēšanas darbnīca un jogas rotaļas svētdienās.

Festivālu «Survival Kit 8» organizē Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs. Šogad galvenā pasākumu norises vieta ir K.K. fon Stricka villa A. Briāna ielā 9, Rīgā, bet atsevišķas izstādes un performances notiks arī P. Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā un tirdzniecības centrā «Galerija Centrs». Vairāk par festivāla notikumiem, māksliniekiem un pieteikšanos pasākumiem iespējams uzzināt «Survival Kit» mājaslapā.