Foto — Madara Gritāne

Arhitektūras un dizaina studija «Sampling» izveidojusi jaunu, daudzkrāsainu interjeru Gūtmaņa alas tūrisma informācijas centram Siguldā.

Sižeti Evelīna Ozola 10. maijs, 2017

Pēc sekmīgās sadarbības 2012. gadā, kad «Sampling» izveidoja Siguldas pilsētas tūrisma informācijas centra interjeru, nācis piedāvājums modernizēt arī Gūtmaņa alas apmeklētāju centru. Namiņa rozīgi brūnganos eiroremonta toņus dizaineri Liene Jākobsone un Mantens Devrīnts (Manten Devriendt) nomainījuši pret askētiski gaišpelēkām sienām, tērauda lokšņu grīdu un moderniem gaismekļiem.

Telpas galvenais akcents ir krāsaina un asimetriska režģveida sistēma, kas kalpo gan kā plaukti Siguldas suvenīru un informatīvo materiālu izvietošanai, gan lete un darba vieta apmeklētāju centra darbiniekiem. Telpas zemākajā daļā plaukts pārtop aizslēdzamos vārtiņos, aiz kuriem iespējams glabāt darbinieku mantas.

Plauktu ģeometriju veido metāla režģis ar 5x5cm rūtiņām, un sistēmā ir gan vaļēji plaukti, gan plaukti ar caurredzamām vai masīvām durtiņām, kuru vienkāršās eņģes un magnēta aizdare ļauj tās viegli mainīt vietām. Vaļējos un caurredzamos nodalījumus iespējams izmantot dažādas vērtības preču izvietošanai, bet slēgtos — dažādu priekšmetu glabāšanai. Plaukta tumši zaļo pamattoni atsvaidzina gaiši rozā, dzelteni un tirkīzzili plaukti un plauktu durtiņas. Dzīvespriecīgajā krāsu gammā nozīmīgu lomu spēlē arī Siguldas oranžā suvenīru kolekcija. Plauktu sistēma pēc «Sampling» dizaina izgatavota metāla dizaina darbnīcā «Dizz».