Foto — Māris Ločmelis

Stikla dizaina zīmols «an&angel» iepazīstina ar jaunu produktu līniju, stikla vāzēm, kas no 19. līdz 23. augustam būs skatāmas Latvijas nacionālajā stendā starptautiskajā interjera dizaina priekšmetu izstādē «NY NOW 2017» Ņujorkā.

Ziņas Fold 14. augusts, 2017

Ar saukli «mēs radām un rādām jaunākās tendences» augusta beigās Ņujorkā norisināsies viens no nozīmīgākajiem dizaina nozares pasākumiem ASV — izstāde «NY NOW 2017». Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras organizētajā nacionālajā stendā līdzās citiem dizaineriem Latvijas radošās industrijas pārstāvēs arī «an&angel» zīmola komanda, kas Ņujorkā prezentēs gan jau zināmas trauku sērijas, gan šī gada jaunumu — pirmo «an&angel» vāžu kolekciju.

«an&angel» zīmols darbojas kopš 2004. gada un piedāvā funkcionālus, inovatīvus un elegantus galda piederumus. Katrs «an&angel» trauks tiek manuāli izpūsts un veidots no vairākiem sakausēta stikla slāņiem, kas, gaismai plūst starp materiāla kārtām, padara izstrādājumus īpaši gaisīgus un mirdzošus. Tāpat kā citas «an&angel» kolekcijas arī jaunā vāžu sērija ir rūpīgs roku darbs. Tā ir veidota, izmantojot tradicionālu stikla pūšanas metodi, kā arī mūsdienu tehnoloģiju apstrādes iespējas. Vāžu izstrādes procesā tiek pielietota arī stikla matēšanas metode, kas piešķir objektiem patīkamu zīda tekstūru un dara tos teju netveramus. Pirmās trīs «an&angel» vāzes atgādina šaha figūras —  karali, dāmu un torni — un ir pieejamas gan ar glancētu, gan matētu pienbaltas krāsas apdari. Vāžu dizaina autors ir stikla mākslinieks un «an&angel» zīmola radošais direktors Artis Nīmanis.