«Zirgā», ilustrācijas un foto — Anna Vaivare. «Sikspārnis», ilustrācijas un dizains — Elīna Brasliņa.

Izdevniecībā «Liels un mazs» iznākusi jauna rakstnieces Ineses Zanderes un mākslinieces Annas Vaivares bilžu grāmata pirmsskolas un jaunākā skolas vecuma bērniem — «Zirgā». Grāmatas atklāšana notiks 9. decembrī Kalnciema kvartālā.

Ziņas Fold 6. decembris, 2017

Izdevniecības «Liels un mazs» bilžu grāmata «Zirgā» ir stāsts par nevaldāmo fantāzijas skrējienu, ko bērnā izraisa klavieres, melnbaltie taustiņi un iespēja radīt skaņas.

«Rakstot skatījos uz vecām klavierēm, ar kurām kopā esmu bijusi no pirmās savas dzīves dienas. Bērnībā tās pētīju ne tikai no ārpuses vien, un ne tikai iztēlojos, kas tajās varētu slēpties, bet arī pati tur šo to slēpu, vecākiem nezinot,» stāsta Inese Zandere. «Bet stāstiņā gribējās paslēpt arī  priekštatus par atšķirīgiem ritmiem un tempiem, izmantojot dažādās zirgu gaitas — dabiskas un trenētas, ar noteiktu kāju likšanas secību un piesitienu skaitu. Trenēta zirga kāju kustības noteikti līdzinās pareizu pirkstu izvēlei klavierspēlē. Tomēr šim zirgam un šim puikam tas nav galvenais — pats svarīgākais ir iztēles brīvība.»

Grāmatas māksliniece Anna Vaivare,  kas profesionāli strādā arhitektūrā un bieži publicē komiksus antoloģijā «š!», bērnu grāmatu ilustrācijā ienāca samērā nesen, taču spilgti un ar panākumiem. Ilustrācijas «Liels un mazs» izdotajam Leona Brieža dzejoļu krājumam «Saputrotā putra» viņai 2016. gadā atnesa Jāņa Baltvilka balvu bērnu grāmatu mākslā. Māksliniecei raksturīgas enerģiskas, spēcīgas krāsas, asi guašas un akvareļa triepieni, dinamiska kompozīcija, neparasti skatupunkti un iejūtīgs vērīgums. Bilžu grāmatas dizainu veidojis Artis Briedis.

Šo un citas izdevniecības «Liels un mazs» grāmatas iespējams iegādāties izdevniecības birojā Tērbatas ielā 49/51–12, Rīgā, mājaslapā un citviet.