Vāka ilustrācija — Reinis Pētersons

Aprīlī Lielbritānijas izdevniecībā «Firefly Press» nāks klajā latviešu autores Luīzes Pastores grāmata «Dog Town» ar Reiņa Pētersona ilustrācijām. Latvijā šī bērnu piedzīvojumu grāmata pazīstama kā «Maskačkas stāsts», ko 2013. gadā izdeva apgāds «Neputns».

Ziņas Fold 9. marts, 2018

«Maskačkas stāsts» jeb «Dog Town» ir aizraujošu piedzīvojumu stāsts par puisēnu Jēkabu Putnu, kurš pavisam negaidīti nokļūst Rīgas noslēpumainākajā rajonā Maskačkā. Tur viņš iepazīstas ar īstu jūrnieku Ērgli, pavisam neciešamu meiteni Mimmi un sadraudzējas ar pašu Maskačkas Bosu — runājošu suni. Jēkabam, tāpat kā viņa tēvam, patīk dažādas kartes, un viņu fascinē leģenda par to, ka neviens nedrīkst apgalvot, ka Rīga ir gatava. Ja tā notiktu, upe appludinātu pilsētu, milzu kuģi kuģotu pa galveno ielu un pilsēta būtu jābūvē no jauna.

«Mani iedvesmo tas, ka bērnu grāmatās viss ir iespējams. Mazs zēns var Rīgu nogremdēt pašā Daugavas dibenā, suņi runā cilvēku mēlē, un leģendārā Maskačka piepeši pārtop par drošāko republiku bērniem un klaiņojošiem suņiem. Es vēlētos, kaut literatūra liktu noticēt — arī manā dzīvē viss ir iespējams! Pa īstam!» saka autore Luīze Pastore, kura par šo grāmatu 2014. gadā saņēma Latvijas Literatūras gada balvu. «Maskačkas stāstu» angļu valodā tulkojusi Žanete Vēvere Paskvalīni, un aprīlī tā nāks klajā Lielbritānijas bērnu grāmatu izdevniecībā «Firefly Press».

«Mēs ļoti priecājamies publicēt šo brīnišķīgo, intriģējošā vietējā mītā balstīto stāstu. Pasaulē ir daudz fantastisku stāstu bērniem, kurus tulkot angļu valodā un bagātināt mūsu literatūru, un «Firefly» lepojas, ka var dot savu artavu, publicējot «Dog Town»,» komentē «Firefly Press» izdevēja Penija Tomasa (Penny Thomas). Grāmata angļu valodā iznākusi sadarbībā ar Latvijas Rakstnieku savienību, Kultūras ministriju un izdevuma pirmpublicētāju — izdevniecību «Neputns».

«Dog Town» dzīvīgo bilžu autors ir Reinis Pētersons, kurš par «Maskačkas stāsta» ilustrācijām tika nominēts Jāņa Baltvilka balvai grāmatu mākslā. Šogad uz kino ekrāniem nonāks Pastores stāsta ekranizācija «Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi» ar Elīnas Brasliņas zīmējumiem, kas top animācijas studijā «Atom Art».