Foto — Kristaps Hercs

Apģērbu un aksesuāru zīmols «ZIB*» nācis klajā ar košu un vasarīgu jaunumu — savu otro pludmales tērpu kolekciju «Brīvdienas tropos».

Ziņas Fold 1. jūnijs, 2018

«Kolekcija aizved brīvdienās uz eksotiskām vietām apkārt pasaulei. Sāc rītu ar peldi dzirkstošajā Karību jūrā, pēcpusdienā ienirsti bangojošos okeāna viļņos. Vēlāk aplūko gliemežvākus koraļļu rifā, lai vakarā paslēptos Amazones džungļos…,» tā Latvijas modes zīmola «ZIB*» jaunās pludmales tērpu kolekcijas «Brīvdienas tropos» iedvesmas avotus raksturo tās autores — tekstilmākslinieces, Latvijas Mākslas akadēmijas absolventes Inga Līsmane, Baiba Šauriņa, Līva Liniņa un Irēna Andrejeva.

Pērn zīmols prezentēja pirmo pludmales tērpu kolekciju «Slepenā oāze». «Brīvdienas tropos» savās sublimācijas tehnikā veidotajās apdrukās turpina dizaineru interesi par eksotiskiem, dienvidu dabas motīviem. Jauno kolekciju veido gan kopējie peldkostīmi, gan bikini, kā arī pludmales lakati un kimono. Košajos peldkostīmos attēlotas tropiskas ainas, eksotiski jūras iemītnieki un augi.

Zīmols «ZIB*» kopš 2012. gada regulāri veido vairākas kolekcijas gadā, tām raksturīgas īpaši dzīvespriecīgas krāsas, koši akcenti un smalkas, sievišķīgas detaļas.

Pludmales tērpu kolekciju «Brīvdienas tropos» iespējams apskatīt «ZIB*» darbnīcā Krišjāņa Valdemāra ielā 4–13, Rīgā, kā arī zīmola interneta veikalā.