Publicitātes attēls

18. oktobrī Latvijas Zinātņu akadēmijas Portretu zālē norisināsies Latvijas Dizaineru savienības ikgadējā zinātniskā konference, kura šoreiz notiek vienlaikus ar savienības 30 gadu pastāvēšanas jubilejas svinībām. Pētnieki un industrijas pārstāvji dalīsies zināšanās un pieredzē ne tikai dizaina nozarē, bet arī sociālos, ekonomiskos, politiskos, vēsturiskos un tehnoloģiskos jautājumos, kas saistīti ar dizainu un tā izglītības vidi.

Ziņas Fold 17. oktobris, 2018

Zinātniskajā konferencē, kuras tēma šogad ir «Dizaina sistēmu gramatikas stundas», uzstāsies 13 nozares eksperti un pētnieki. Konferences pirmā daļa veltīta Latvijas dizaina produktiem pirms un pēc 2. pasaules kara, to starpā arī miniatūrajam VEF ražotajam fotoaparātam «Minox». Paralēli konferences norisei Zinātņu akadēmijas foajē būs iespējams apskatīt «Minox» veltītu izstādi par fotoaparāta tapšanu, attīstību un izgatavošanas procesu. Pasākuma otrajā daļā ar dizaina izglītībai veltītām lekcijām uzstāsies pētnieki no Latvijas Universitātes, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas un Latvijas Dizaineru savienības, kā arī Kārlis Gross no Rīgas Tehniskās universitātes, kurš iepazīstinās ar savu uzņēmumu «Bliss Gelato» un tā ražotajiem produktiem. Pasākuma noslēgumā gaidāms seminārs un diskusija par dizaina izglītību Prata institūtā Ņujorkā, Eindhovenas Dizaina akadēmijā un Honkongā. Uzstāsies arī Germans Ermičs, kura radītais stikla krēsls «Ombré» šogad apbalvots starptautiskajā dizaina konkursā «Wallpaper* Design Awards» un Arturs Analts, par kura medaļu ieguvušo instalāciju «Matter to Matter» šī gada Londonas dizaina biennālē rakstījām jau iepriekš.

 

Latvijas Dizaineru savienības rīkotā zinātniskā konference «Design. Experience. Challenges»  latviešu un angļu valodā norisināsies 18. oktobrī Latvijas Zinātņu akadēmijā. Pilna programma ir pieejama konferences mājaslapā. Ieeja — bez maksas. Savu dalību pasākumā iespējams pieteikt, rakstot Andrai Irbītei uz andra.irbite@design.lv.