Foto — Miks Užāns

23. oktobrī ar pasākumu Tallinas ielas radošajā kvartālā tika atklāta 29. Baltijas modes federācijas rīkotā Rīgas modes nedēļa («Riga Fashion Week»), kuras ietvaros Latvijas un ārvalstu modes dizaineri prezentē savas nākamā gada pavasara–vasaras sezonas kolekcijas, kā arī norisinās virkne izglītojošu un izklaidējošu notikumu.

Ziņas Fold 24. oktobris, 2018

Rīgas modes nedēļas atklāšanas pasākumā kolekcijas prezentēja trīs jaunās modes dizaineres — Anna Elizabete Kasparsone ar zīmolu «Anna Elizabete Fashion» no Latvijas, Teodora Mitrovska no Maķedonijas un Kristela Kuslapū (Kristel Kuslapuu) no Igaunijas.

Turpmākajās dienās līdz 27. oktobrim savas 2019. gada pavasara–vasaras kolekcijas izrādīs Natālija Jansone, «Amoralle», «Katya Katya London», «Nóló», «BLCV by Bulichev», «Talented», «One Wolf», «Public Makes Image», «Bergs Privé», «Noname Atelier» un «Pixie Won’t Play». Bērnu modi pārstāvēs «Aristocrat Kids», «Paade Mode» un «Leny Tomy Factory». Rīgā viesosies arī ārvalstu dizaineru zīmoli «Diana Arno» un «Ivo Nikkolo» no Igaunijas, kā arī «Duarte» (Portugāle/Lielbritānija).

Rīgas modes nedēļas ietvaros notiks ne tikai dizaineru modes skates, bet arī dažādi tematiskie pasākumi, prezentācijas un neformāli sarīkojumi.

25.–26. oktobrī norisināsies Baltijas modes federācijas un starptautiskā projekta «United Fashion» organizēts seminārs un radošās darbnīcas «Digitalizācija. Zīmola vadība», ko apmeklēt aicināti modes studenti, profesionāļi un citi interesenti. Seminārā divu dienu garumā uzstāsies «BOLD Concept Store» pārstāve Beāte Stivriņa, radošās aģentūras «Holition» vadītājs Džonatans Čipindals (Jonathan Chippindale, Lielbritānija), arhitekte un Oslo Vesterdāles augstskolas profesore Vēsma Kontere–Makvilana (McQuillan), stratēģis Kristaps Siliņš, kā arī Itālijas modes augstskolas «Istituto Marangoni» profesore Fiorenca Saroto (Fiorenza Sarotto). Modes mārketinga radošo darbnīcu vadīs platformas «Interlaced» dibinātāja Kristīna Dimitrova (Lielbritānija). Ar pieredzes stāstiem seminārā uzstāsies Latvijas modes zīmolu «Amoralle» un «Inch2» pārstāvji. Semināra programma un biļetes pieejamas šeit.

Rīgas modes nedēļas ietvaros darbosies divi šovrūmi medijiem un iepircējiem — «Intro» tirdzniecības centrā «Galleria Rīga» un «United Fashion» Eiropas dizaineru šovrūms viesnīcā «Radisson Blu Hotel Latvija», kas 26. oktobrī no plkst. 18.00 būs atvērts ikvienam interesentam.

 

Rīgas modes nedēļas skates lielākoties notiks viesnīcā «Radisson Blu Hotel Latvija», Elizabetes ielā 55, Rīgā. Atsevišķi pasākumi norisināsies arī citviet Rīgā. Vairāk informācijas un pilnu pasākumu programmu iespējams uzzināt Rīgas modes nedēļas mājaslapā.