Tērps — «Diana Arno», foto — Oļegs Zernovs

No 26. līdz 30. martam jau trīsdesmito reizi notiks Baltijas Modes federācijas rīkotā Rīgas modes nedēļa. Tās ietvaros modes skatēs savas 2019.–2020. gada rudens–ziemas kolekcijas izrādīs dizaineri no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Itālijas. Programmu papildinās prezentācijas, izstādes un saviesīgi pasākumi.

Ziņas Fold 22. marts, 2019

Rīgas modes nedēļas atklāšana 26. martā notiks Rīgas Centrāltirgus gastronomijas paviljonā, kur ar modes skatēm uzstāsies pašmāju ielu modes zīmoli «Public Makes Image» un «BLCV by Bulichev». Turpmākajās dienās jaunākos veikumus prezentēs virkne pazīstamu Latvijas modes dizaineru — Natalija Jansone, «One Wolf», «Narciss by Alise Trautmane», «Katya Katya», «Amoralle», «Bergs Privé», «Anna Led», Baiba Ladiga un Iveta Vecmane, kurai šī būs debija Rīgas modes nedēļā. Tradicionāli pasākumu papildinās arī bērnu modes skate, kurā piedalīsies zīmoli «Aristocrat Kids», «Zaza Couture» un «Rock and Mouse».

Papildu Latvijas modes zīmoliem prezentēt savas kolekcijas Rīgas modes nedēļā uzaicināti arī ārzemju viesi — «Diana Arno» no Igaunijas, «Morfosis» no Itālijas un «Agnė Kuzmickaitė» no Lietuvas.

Kā ierasts, Rīgas modes nedēļas ietvaros notiks ne tikai dizaineru modes skates, bet arī dažādi tematiskie pasākumi, prezentācijas un neformāli sarīkojumi. Piemēram, otrajā dienā, 27. martā, norisināsies ikgadējā Latvijas Modes balvas pasniegšanas ceremonija, kuras laikā tiks apbalvoti iepriekšējā gada veiksmīgākie modes industrijas profesionāļi, izvērtējot viņu darbus un sasniegumus gan Latvijas, gan starptautiskā kontekstā. 28. martā šovrūmā «Intro» notiks Baltijas modes dizainam veltīts pasākums medijiem un iepircējiem, kā arī Igaunijas laikmetīgo rotu izstādes atklāšana galerijā «Putti». Lai arī galvenā Rīgas modes nedēļas norises vieta ir zāle viesnīcā «Radisson Blu Latvija», vairākas prezentācijas notiks dizaineru studijās un modes veikalos.

Par godu Rīgas modes nedēļas trīsdesmitajai jubilejai pavasara izskaņā, no 17. līdz 29. maijam, tirdzniecības centrā «Galerija Centrs» būs retrospektīva šim modes notikumam veltīta fotoizstāde, kurā vizuālo materiālu papildinās īsi stāsti par dizaineriem.

Vairāk informācijas un pilnu pasākumu programmu iespējams uzzināt Rīgas modes nedēļas mājaslapā.