Attēls — «Riga TechGirls»

Līdz 10. aprīlim iespējams pieteikties tiešsaistes mācībām globālajā projektā «Work in Tech». Dalība projektā ir bez maksas, un tā mērķis ir palīdzēt sievietēm apgūt informāciju tehnoloģiju pamatprasmes un veicināt pārkvalificēšanos, pēc programmas absolvēšanas dalībniecēm palīdzot atrast atbilstošu darbu IT nozarē.

Ziņas Fold 26. marts, 2021

«Šī ir unikāla iespēja Latvijas sievietēm bez iepriekšējas pieredzes apgūt jaunas prasmes starptautiskā projektā, kas nepieciešamas, lai veiksmīgi uzsāktu darba gaitas IT nozarē,» norāda «Riga TechGirls» vadītāja Anna Andersone.

 

Projektā piedalās 25 partneru organizācijas no 17 valstīm. Apmācību programma, ko izstrādājusi organizācija «Google.org», Latvijā tiks uzsākta šī gada 5. maijā tiešsaistē, un dalībnieces to varēs apgūt sev ērtā laikā 3–6 mēnešu periodā. Kopumā projektā varēs piedalīties 150 dalībnieces, kuras tiks izvērtētas un noteiktas atbilstoši atlases prasībām, piemēram, angļu valodas zināšanas, gatavība veltīt mācībām vismaz 10 stundas nedēļā, motivācija strādāt IT nozarē u.c.

 

Organizācija īpaši aicina pieteikties sievietes, kuras šobrīd izjūt zināmas grūtības, tajā skaitā pandēmijas radīto seku dēļ. Piemēram, ir zaudējušas darbu, strādā zemi atalgotu darbu, vēlas atgriezties darba tirgū pēc bērna kopšanas atvaļinājuma vai grib pārkvalificēties, bet finansiālu vai personisku iemeslu dēļ nejūtas gatavas patstāvīgi spert pirmo soli, lai veicinātu pozitīvas pārmaiņas savā dzīvē.

 

«Šis projekts ir unikāls ar to, ka tā ietvaros nodrošināsim sievietēm ne tikai bezmaksas apmācības, bet arī sniegsim atbalstu darba meklēšanā: gatavosim darba intervijām, kā arī kopīgi atjaunosim CV. Tāpat vienlaikus uzrunāsim arī uzņēmumus, kas būtu gatavi savā komandā uzņemt jaunus darbiniekus — sievietes, kuras absolvējušas «Work in Tech» programmu,» stāsta projekta koordinatore, «Riga TechGirls» līdzradītāja Līna Sarma.

 

Programmā paredzēts apgūt tādas tēmas kā tehniskā atbalsta pamati, datoru tīkli, drošība, operētājsistēmas un sistēmas administrēšana. Šādas zināšanas sievietēm ļaus iesācēju statusā pilnvērtīgi darboties tādos amatos kā klientu atbalsta speciālistes, sistēmas administratores, atbalsta speciālistes, IT tehniķes, datoru speciālistes, u.c. Programmas absolventes varēs veikt ikdienas IT atbalsta funkcijas, nodrošināt klientu apkalpošanu, sākot ar problēmas identificēšanu, beidzot ar tās novēršanu, kā arī izprast un lietot dažādas IT sistēmas (Linux, Domain Name Systems, Command-Line Interface, Binary Code).

 

Vairāk informācijas par «Work in Tech» projektu un pieteikšanos — «Riga TechGirls» mājaslapā.