Ilustrācija — FOLD, izmantojot projekta publicitātes attēlus

Lai veicinātu garīgo un fizisko veselību, kā arī risinātu dažādas sabiedrības problēmas, organizācijas līdz 19. jūlijam aicinātas iesniegt priekšlikumus mākslas un kultūras aktivitāšu integrēšanai veselības aprūpē un sociālajos pakalpojumos. Konkursa uzvarētājiem būs iespēja piedalīties meistarklasēs, kā arī saņemt līdz 10 000 eiro savas idejas realizēšanai.

Atbalsts Fold 28. maijs, 2021

Mākslai un kultūrai ir nozīmīga loma veselības un labsajūtas veicināšanā, to apstiprina nesenais Pasaules Veselības organizācijas ziņojums. Pētījumi liecina, ka iesaistīšanās mākslas un kultūras aktivitātēs uzlabo veselību un palīdz novērst garīgās un fiziskās veselības problēmas, kā arī pozitīvi ietekmē akūtu un hronisku saslimšanu ārstēšanu. Radošas nodarbes spēj mazināt vientulības un izolētības sajūtu, uzlabo sociālās spējas, stiprina personīgo un kopienu identitāti, kā arī veicina sociālo vienlīdzību.

 

Projekta «Māksla būt veselam» mērķis ir rosināt sadarbību starp kultūras un veselības nozarēm. Konkursā organizācijas tiek aicinātas iesniegt idejas mākslas un kultūras aktivitātēm veselības aprūpē un sociālajos pakalpojumos. Idejām ir jābūt mērķētām uz konkrētām auditoriju grupām, piemēram, dažādu paaudžu pārstāvjiem, pacientu grupām vai neaizsargātākajiem sabiedrības pārstāvjiem.

 

Iesniegt projektu pieteikumus līdz 19. jūlijam var organizācijas no Ziemeļu dimensijas partnerības valstīm: Dānijas, Krievijas, Igaunijas, Islandes, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Vācijas un Zviedrijas. Konkursa uzvarētājiem tiks nodrošinātas meistarklases un mentorings ideju attīstīšanai, kā arī finansējums līdz 10 000 eiro ideju īstenošanai. Projekta aktivitātes būs jāievieš laikā no 2021. gada novembra līdz 2022. gada novembrim.

 

2. jūnijā «Zoom» platformā notiks informatīvs pasākums, kura laikā interesenti varēs uzzināt vairāk par projektu un pieteikšanos. Lai piedalītos seminārā, jāaizpilda reģistrācijas anketa.

 

Sīkāka informācija un pieteikuma dokumenti pieejama konkursa organizatoru mājaslapā.

 

Projektu «Māksla būt veselam» īsteno Ziemeļu dimensijas Kultūras partnerība sadarbībā ar Ziemeļu dimensijas partnerību veselības un sociālās labklājības jomā, Eiropas Savienības Kultūras institūtiem un Somijas Mākslas veicināšanas centru. Projektu līdzfinansē Eiropas Savienība.