Digitālās veselības hakatona publicitātes attēls

Tehnoloģiju eksperti līdz 9. jūnijam aicināti pieteikties dalībai Digitālās veselības hakatonā. Pasākumā, kas no 11. līdz 13. jūnijam norisināsies tiešsaistē, tiks radīti gan lietojamības labās prakses risinājumi, gan izstrādāti praktiski ieteikumi digitālo veselības pakalpojumu veidošanai.

Ziņas Fold 4. jūnijs, 2021

Digitālās veselības hakatona mērķis ir izprast lietotāju vēlmes un piedāvāt skaidras «ceļa kartes» ikvienam lietotājam ērtas veselības aprūpes veidošanā, definējot vēlamo lietotāja pieredzi digitālā vidē un rodot labākos risinājumus digitāliem veselības aprūpes pakalpojumiem — sākot ar medikamentu receptes vai darba nespējas lapas saņemšanu līdz attālinātām ārsta konsultācijām un iespējai piekļūt saviem veselības datiem.

 

Hakatona laikā komandas trīs dienu garumā veiks izpēti, izvirzīs galvenās problēmas un radīs risinājumus, sagatavojot procesu karti izaicinājumam, pie kura strādās. Dalībniekiem būs pieejami dati, kā arī konsultācijas no plaša ekspertu loka un gala lietotājiem — pacientiem, medicīnas nozares pārstāvjiem, kā arī iestāžu un valsts pārvaldes pārstāvjiem.

 

Tehnoloģiju un dizaina eksperti līdz 9. jūnijam aicināti reģistrēties dalībai hakatonā. Pieteikties iespējams gan individuāli, gan ar jau nokomplektētu ekspertu komandu. Plānots, ka vienu komandu veido 4–6 dizaina un produktu vadības speciālisti. Organizatori īpaši aicina hakatonā piedalīties pieredzējušus speciālistus. Pasākumā var iesaistīties arī uzņēmumu ekspertu komandas. Iegūtais gala rezultāts tiks izmantots e–veselības sistēmas uzlabojumu prasību veidošanā, un tā ir iespēja tiešā veidā ietekmēt valsts pakalpojumu kvalitāti.

 

Lai vislabāk izprastu digitālās vides lietotāju — gan ārstu, gan pacientu — nepieciešamības, hakatona organizatori aicina medicīnas nozares un valsts pārvaldes pārstāvjus, kas ikdienā lieto e–veselību, atbalstīt pasākuma norisi, konsultējot komandas sev ērtā laikā.

 

Hakatonu organizē Veselības ministrija un Nacionālais veselības dienests sadarbībā ar tehnoloģijas vides organizācijām «UX/UI Riga Meetup» un «Helve». Vairāk informācijas par pasākumu un pieteikšanos — Digitālās veselības hakatona mājaslapā.