Publicitātes attēls

Zaļo un viedo tehnoloģiju klasteris sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti aicina studentus un citus interesentus ar biznesa, tehniskajām vai radošajām prasmēm piedalīties 48 stundu «Green Tech» hakatonā, kura laikā dalībnieki risinās uzņēmēju piedāvātās problēmas vai attīstīs savu biznesa ieceri. Pasākums no 16. līdz 18. septembrim norisināsies klātienē Jelgavā.

Ziņas Fold 8. augusts, 2022

Kā norāda «Green Tech» rīkotāji, hakatons tiek organizēts, lai radītu platformu, kurā Latvijas uzņēmumi kopā ar studentiem var risināt tiem aktuālus izaicinājumus, toskait dodot jauniešiem iespēju attīstīt arī savas biznesa idejas. Hakatona dalībnieki varēs strādāt ar savu ideju un tās pilnveidošanu vai risināt kādu no Latvijas uzņēmumu piedāvātajiem izaicinājumiem.

 

«Zaļo un viedo tehnoloģiju klasterim ir svarīga komersantu un jauniešu mijiedarbība un sinerģija. Hakatons ir lieliska iespēja uzņēmējiem praksē pārbaudīt jauniešus, savukārt jauniešiem tā ir vienreizīga iespēja strādāt pieredzējušu ekspertu un mentoru vadībā un nieka 48 stundās gan formulēt problēmu, gan rast tai risinājumu. Papildu motivators noteikti ir arī 3000 eiro balvu fonds un iespēja kļūt par Studentu inovācijas programmas «LLU Studentu inovāciju prasmes un uzņēmējspējas veicināšana» dalībnieku,» stāsta hakatona koordinatore Zane Feldmane.

Pasākuma laikā tiks organizētas vairākas darbnīcas, lai palīdzētu studentiem attīstīt nepieciešamas prasmes, kā arī tiks organizētas individuālas mentoringa sesijas, kurās eksperti palīdzēs komandām iegūt nepieciešamos datus, piesaistīt speciālistus un vērtēt biznesa ieceres. Labākās idejas saņems motivējošas naudas balvas, kā arī atbalstu idejas attīstībai un biznesa uzsākšanai.

 

Lai darbs būtu efektīvs, hakatona dalībnieki ir aicināti līdzi ņemt savus portatīvos datorus un mobilos telefonus ar tiem nepieciešamajiem uzlādes rīkiem. Organizatori dalībniekiem nodrošinās telpas, kurās strādāt un radīt idejas, kā arī vietu, kur atpūsties. Dalībniekiem tiks nodrošinātas arī ēdienreizes. Dalība hakatonā ir bez maksas.

 

Plašāka informācija par «Green Tech» hakatonu un pieteikuma anketa — Zaļo un viedo tehnoloģiju klastera mājaslapā.

 

«Green Tech» hakatonu organizē biedrība «Zaļo un viedo tehnoloģiju klasteris» sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Attīstības fondu, Liepājas Universitāti un Latvijas Valsts mežzinātnes institūtu «Silava» Studentu inovācijas programmā «LLU Studentu inovāciju prasmes un uzņēmējspējas veicināšana».