Attēls — «Archdaily» un «Strelka»

Arhitektu biroji, kas nav vecāki par desmit gadiem, līdz 30. jūlijam var iesniegt īstenotus arhitektūras un interjera dizaina projektus «Archdaily & Strelka» balvai. Starptautiskais konkurss tiecas izcelt darbus, kas priekšplānā izvirza ilgtspējas un sabiedrības labbūtības jautājumus.

Ziņas Fold 19. jūlijs, 2021

Interneta arhitektūras žurnāls «Archdaily», Maskavā bāzētais arhitektūras un pilsētplānošanas konsultāciju uzņēmums «Strelka KB» un «Strelka» mediju, arhitektūras un dizaina institūts jau otro reizi kopīgi izsludina balvu, kurai projektus aicināti iesniegt arhitektu biroji no sekojošām valstīm: Armēnijas, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Igaunijas, Gruzijas, Kazahstānas, Kirgizstānas, Lietuvas, Moldovas, Krievijas, Tadžikistānas, Turkmenistānas, Ukrainas, Uzbekistānas un arī Latvijas.

 

«Vairāk nekā jebkad iepriekš, pēc pandēmijas mums ir nepieciešama arhitektūra, kas uzsver sociālo infrastruktūru, kopienas veidošanu, veselību un labklājību. Tā kā planētas vides krīze turpina saasināties, arvien svarīgāk ir ieviest atbildīgus dizaina risinājumus un ietvarus,» atzīmē konkursa organizatori.

 

«Archdaily & Strelka» balvas mērķis ir pievērst uzmanību jaunajiem arhitektiem un birojiem, kuri palīdz padarīt pilsētas un kopienas izturīgas pret draudošajām krīzēm. «Balvas 2019. gada konkurss ļāva apvienot lielisku mūsdienu arhitektūras izlasi, un šoreiz mēs ceram parādīt vairāk jaunu vārdu un izcilu projektu,» pauž balvas veidotāji.

 

Balvai var pieteikties arhitektūras biroji, kas darbojas ne ilgāk kā desmit gadus un atrodas kādā no iepriekšminētajām valstīm. Konkursam iespējams iesniegt jebkuru projektu, kas pabeigts laikā no 2016. gada: mājokļus, iepirkšanās centrus, teātrus, reliģiskas celtnes, publisko telpu un citus. Tāpat drīkst pieteikt pabeigtus interjera projektus. Viens birojs drīkst pieteikt vairākus darbus. «ArchDaily» un žurnāla «Strelka Mag» redaktori atlasīs labākos projektus, un tie tiks publicēti abos medijos, sasniedzot miljoniem lasītāju. 6. augustā tiks atvērta publiskā balsošana, kuras laikā tiks izvēlēti piecpadsmit nominanti balvai.

 

Lai piedalītos konkursā, līdz 30. jūlijam jāaizpilda pieteikuma anketa. Konkursam iesniedzamo materiālu izklāsts atrodams projektu publikācijas formā. Vairāk informācijas par konkursu — «Archdaily» un «Strelka» mājaslapās.