Festivāla grafiskais noformējums — Zigmunds Lapsa

Rīgas ikgadējais eksperimentālās mūzikas festivāls «Skaņu Mežs» šogad norisināsies 10.–12. oktobrī kinoteātrī «Splendid Palace», koncertzālē «Palladium» un Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā. Festivāla ietvaros uzstāsies tādi ievērojami mūzikas projekti kā «Sunn 0)))» dibinātāja Stīvena O’Mellija (Stephen O’Malley) duets «KTL», grupas «Wolf Eyes» līderis Neits Jangs (Nate Young), frīdžeza bundzinieks Viljams Hukers (William Hooker) un norvēģu grupa «Jaga Jazzist».

Ziņas Fold 27. septembris, 2013

2013. gada izlaidums būs «Skaņu Meža» vienpadsmitais festivāls, kura struktūru šoreiz veido trīs tematiskas daļas: «Plašumi», «Kambari» un «Istabas». Tie ir tēlaini koncertvakaru nosaukumi, kas vispārēji atspoguļo tajos prezentētās mūzikas dabu — «Plašumi» raksturo svinīgas un vērienīgas mūzikas plašo ainaviskumu, «Istabas» spēlējas ar kamermūzikas jēdzienu, savukārt «Kambari» atsaucas uz deju mūzikas kultūras sliekšanos pastāvēt tumšās, sirreālās un no realitātes izolētās telpās, kādas parasti izrādās diskotēkām izvēlētas koncertvietas un naktsklubi. Festivāla ietvaros būs aplūkojama arī Venēcijas biennālē prezentētā Ričarda Mosa (Richard Mosse) instalācija «Anklāvs», savukārt Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā 7. un 8. oktobrī tiks rīkots skaņu mākslai veltīts simpozijs.

10. oktobris, kinoteātris «Splendid Palace» — «Plašumi»

Frīdžezam, ekstrēmajai datormūzikai, eklektiskam nu–jazz un digitālam minimālismam veltīts koncertvakars. Programmā: «Jaga Jazzist», «KTL», Viljams Hukers (William Hooker), Ļuds Mockūns (Liudas Mockūnas), Edgars Rubenis, Fils Nibloks (Phill Niblock). Tiks prezentēts īpaši «Skaņu Mežam» pasūtīts projekts no slavenās trokšņu mūzikas grupas «Wolf Eyes» dalībnieka Neita Janga (Nate Young), kura ietvaros viņš būs sacerējis jaunu mūziku klasiskajai latviešu filmai «Nāves ēnā» pēc Rūdolfa Blaumaņa noveles motīviem un prezentēs to koncertā ar kadriem no filmas.

11. oktobris, koncertzāle «Palladium» — «Kambari»

Ritmiskās mūzikas, tostarp eksperimentālās deju mūzikas, kā arī avangarda mūzikas koncertvakars. Programmā: «Shackleton», Endijs Stots (Andy Stott), «Demdike Stare», «Evol», «Ajukaja», Marts Avi (Mart Avi), Mārtiņš Roķis, Toms Auniņš, NMO jeb «Navngitt Mønster Opptog».

12. oktobris, Latvijas dzelzceļa vēstures muzejs — «Istabas»

Neakadēmiskās eksperimentālās mūzikas un akadēmiskā avangarda autoru kamermūzikas darbi. Programmā: Maja S.K. Ratkje, Milana Adamčiaka (Milan Adamčiak) un Kšištofa Penderecka (Krzystof Penderecki) kamermūzika. Luka Ferrari (Luc Ferrari) un «eRikm» kopdarbs, Markusa Šmiklera (Marcus Schmickler) un «Lustmord».

26.–27. oktobris, kultūras pils «Ziemeļblāzma» un Kaņepes Kultūras centrs

Festivāla noslēguma koncerti, kuros uzstāsies avangarda popa dziedātāja Džūlija Holtere (Julia Holter), elektro–akustiskās improvizācijas meistars Otomo Jošihide (Ōtomo Yoshihide), kā arī japāņu mūziķa Keidži Haino (Keiji Haino) projekts «Fushitsusha».

 

Biļetes uz festivāla koncertvakariem iespējams iegādāties «Biļešu Servisa» tirdzniecības vietās. Vairāk informācijas par koncertiem, mūziķiem un biļešu cenām festivāla «Skaņu Mežs» mājaslapā.