Publicitātes attēls

18. augustā nesen renovētajā Dailes teātra skvērā, vasaras dārzā un pašā teātrī interneta žurnāls «Satori» atzīmēs savu 20. dzimšanas dienu ar vienas dienas festivālu un plašu bezmaksas kultūras programmu. Labiekārtota un pieejama pilsētvide ir būtiska «Satori» vērtība, un ar šo izvēli žurnāls vēlas iedzīvināt Dailes teātra skvēru kā vietu kultūras notikumiem un izcelt pilsētas publisko zaļo telpu.

Ziņas Fold 11. augusts, 2023

Interneta žurnāls «Satori» ir Latvijas vecākais un ietekmīgākais tiešsaistes kultūras medijs, kas šogad atzīmē savu 20. dzimšanas dienu. Kopš 2012. gada «Satori» izdod biedrība «Ascendum», bet šī gada pavasarī žurnāls piedzīvoja ievērojamas pārmaiņas, un, atsakoties no galvenā redaktora pozīcijas, žurnālā kā redaktori sāka darboties filozofs Igors Gubenko un kultūras kritiķe Santa Remere.

 

Kā norāda «Satori» izdevēja, biedrības «Ascendum» vadītāja Antonija Skopa: ««Satori» nav vienkārši medijs, «Satori» ir autoru, redaktoru, domubiedru, partneru un lasītāju kopiena, kas 20 gadu garumā ir kopā augusi, mainījusies, iestājusies par vērtībām, kas tai svarīgas, domājusi, radījusi, veidojusi draudzības un atstājusi ietekmi uz Latvijas kultūrtepu un sabiedrību. Tāpēc mēs gribam šajos svētkos godināt nevis atsevišķus cilvēkus, bet gan kopienas spēku. Arī tu esi «Satori»!»

 

Festivāla plašajā bezmaksas programmā notiks lasījumi, koncerti, darbnīcas un vērtīgas sarunas. Ar pilnu pasākuma programmu iespējams iepazīties «Satori» mājaslapā. Festivāla iekārtojumu veido mākslinieks Aleksejs Beļeckis, norises finansiāli atbalsta Rīgas dome.