Kadrs no Paolo Sorrentino «Dižais skaistums». Foto — Džianni Fiorito

9. un 10. novembrī kinoteātris «Kino Citadele» kļūs par mājvietu vēl nebijušam mazam kinofilmu festivālam «Spektrs», kura programma piedāvās septiņu filmu pirmizrādes Latvijā, kā arī kino lietpratēju lekcijas, prezentācijas un konkursus.

Ziņas Fold 8. novembris, 2013

Abās festivāla dienās skatītāji aicināti apmeklēt kino blogeru prezentācijas, kurās stāstīs par Stīvena Kinga filmu adaptācijām, sievietes tēlu kino, Holivudas studiju gaidītākajām filmām 2014. gadā un to, kā organizēt kinofestivālu, kā arī kino industrijas pazinēja Roberta Kuļenko lekciju par amatierfilmām. Sestdienas pasākumu noslēgumā uzstāsies pašmāju aktieru muzikālā apvienība «Gapoljeri», pēc kā sekos jau iepriekš Latvijā izrādīta šausmu filma «Būda Mežā» («The Cabin in the Woods»).

Kinofestivāla sestdienas programma skatītājiem piedāvās pirmizrādes tādām 2013. gadā tapušām filmām kā režisora Paolo Sorrentino«Dižais skaistums» («The Great Beauty»), Kimberlijas Pīrsas «Kerija» («Carrie») un Žana–Marka Valī «Dalasas pircēju klubs» («Dallas Buyers Club»). Taču svētdien festivāls piedāvās Džima Džārmuša filma «Izdzīvo tikai mīlētāji» («Only Lovers Left Alive»), Dž.S. Čandora «Viss ir zudis» («All Is Lost»), Ridlija Skota «Advokāts» («The Counselor») un Aleksandra Peina «Nebraska». Visas filmas tiks rādītas oriģinālvalodā ar subtitriem latviski.

Festivālu «Spektrs» rīko cilvēki, kuri regulāri veido kino blogus «Kinokults», «Kinocast», «Nofilmēts», «Kino Teikumi», «Filmu Nieki» un «Kino v kvadrate». Plašāka informācija par festivāla programmu un filmu anotācijas pieejamas kino blogeru mājaslapā. Biļetes nopērkamas «Kino Citadele» biļešu kasēs un internetā.