«radi!2014» vizuālais noformējums — «Matka»

No 12. līdz 18. maijam visā Latvijā notiks ikgadējā Radošās darbības nedēļa «radi!», ar kuras palīdzību Kultūras ministrija un Britu padome Latvijā tiecas veidot izpratni par starpdisciplinārām partnerībām un radošajām industrijām. Šogad nedēļa būs veltīta dizainam un dizaina domāšanai, un tās ietvaros notiks dažādi pasākumi ne tikai šīs jomas profesionāļiem, bet plašam interesentu lokam.

Ziņas Fold 6. maijs, 2014

«radi!2014» mērķis ir sekmēt sabiedrības izpratni par radošo industriju potenciālu un attīstību, kā arī stimulēt jaunu partnerību veidošanos dizaina domāšanas kontekstā.

Mūsdienās dizains veido tiltu starp radošo sektoru, izglītību, uzņēmējdarbību, valsts pārvaldi, tehnoloģijām un citām nozarēm. Gudri un jēgpilni lietojot kultūras un vides vērtībās balstītu dizainu, var stimulēt biznesu un ietekmēt inovāciju attīstību, kā arī uzlabot sociālos apstākļus un mūsu dzīves kvalitāti. Dizaina domāšana ir radoša darba metodika, kuras centrā ir problēmu risināšanas process, kas ietver vairākas secīgas pakāpes, lai nonāktu pie konkrēta rezultāta.

Viens no «radi!2014» centrālajiem pasākumiem norisināsies 13. maijā Rīgas Tehniskās universitātes Radošo industriju centrā, kurā Latvijas, Lielbritānijas, Francijas un Itālijas eksperti diskutēs par to, kā dizains un dizaina domāšana var sekmēt dažādu industriju un nozaru mijiedarbību. Pasākumu atklās kultūras ministre Dace Melbārde.

Savukārt sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju 14. maijs kļūs par izglītības dienu, kad RISEBA Arhitektūras un mediju centrā «H2O6» notiks konference, kurā uzmanība tiks pievērsta inovācijām izglītībā un īpaši tam, kā dizaina domāšanu efektīvi var izmantot mācību iestādēs. Konferenci atklās izglītības ministre Ina Druviete. Tāpat 14. maijā Valsts kancelejā notiks atsevišķs pasākums par dizaina domāšanas principu izmantošanu valsts pārvaldē.

Vēl «radi!» nedēļas ietvaros norisināsies vairāki pasākumi, kas veltīti modes industrijai, arhitektūras nozarei un citām kultūras un ekonomikas jomām. Jau tradicionāli Radošās darbības nedēļas aktivitātes norisināsies ne tikai Rīgā, bet arī Latvijas reģionos. Radošās darbības nedēļas izskaņā 16. maijā notiks Latvijas Arhitektūras gada balvas publiskās lekcijas Rīgas Biržā ar ievērojamu viesu uzstāšanos un balvu pasniegšanas ceremoniju, kā arī Latvijas labāko arhitektūras darbu pilsētvides izstāde Vecrīgā, Torņa ielā. 17. maijā norisināsies Muzeju nakts un Starptautiskā muzeju diena.

Pilna pasākumu programma atrodama Radošās darbības nedēļas «radi!2014» mājaslapā.