Ilustrācija — Kirils Kirasirovs

Svētdien, 3. augustā no plkst. 14.00 Lucavsalā norisināsies šī gada otrie «Piena svētki». Kopš jūnijā notikušā «Piens Fest Ziemeļblāzma», svētku idejas no kafejnīcas «Piens» pagalma pārcēlušās uz Rīgas apkaimēm.

Ziņas Fold 31. jūlijs, 2014

«Piens Fest Spēle» programma tapusi ciešā sadarbībā ar radio «Pieci.lv», piedāvājot grupas «Instrumenti» un «Pērkons», elektro–pop dziesminieku Fryars no Lielbritānijas, igauņu dziedātāju Iiris, latviešu bundzinieka Riharda Fedotova projektu «Rick Feds Society» un dāņu komponistu un mūziķi Andersu Matiasenu (Anders Mathiasen).

Viens no galvenajiem festivāla notikumiem būs īpaši radīta spēle — burtu turnīrs trijos posmos, kurā ar burtu krekliem būs jāveido vārdus pēc spēles vadītāja norādījumiem. Uzvarētājus subjektīvi izvēlēsies kritiska žūrija, un 25 asprātīgākie vārdu autori balvā saņems kruīza braucienu uz privātu koncertu. Tāpēc visi apmeklētāji aicināti ierasties ar krekliem, kurus nav žēl uz 10 minūtēm nodot apdrukai, lai pēc tam ar tiem ieņemtu savu vietu alfabētā. Kreklus jau tagad iespējams apdrukāt kafejnīcā «Piens» Rīgā, Briāna ielā 9. Paralēli koncertiem un burtu turnīram darbosies vairākas radošās darbnīcas, «Retrospectro» tirdziņš, vīriešu frizētava un citas aktivitātes.

Ieeja «Piens Fest Spēle» ir bez maksas, un no plkst. 15.00 līdz pat svētku noslēgumam «Pieci.lv» nodrošinās svētku tiešraidi. Festivāls norisinās «Rīga — Eiropas Kultūras galvaspilsēta 2014» programmas ietvaros. Sekot līdzi jaunumiem iespējams «Piens Fest Spēle» Facebook lapā.
 

Īsfilmas režisors — Oskars Rupenheits