Publicitātes foto

Tikai šonedēļ Rīgas Kinostudijā tiek izrādīta Berlīnes dokumentālā teātra kolektīva «Rimini Protokoll» video izrāde «Situāciju telpas».

Ziņas Fold 20. oktobris, 2014

«Situāciju telpas» ir daudzlīmeņu video izrāde 20 spēlētājiem, kuras laikā skatītāji nonāk 20 situāciju telpās un kļūst par lieciniekiem 20 dzīvēm, uz kurām iespaidu atstājuši ieroči. Te ir Izraēlas armijas karavīrs, ķirurgs no organizācijas «Ārsti bez robežām», Meksikas narkokarteļa administrators, hakeris, bērns – karavīrs no Kongo, Bundestāga deputāts un citi. Aizraujoši ir ne tikai «Situāciju telpu» stāsti, bet arī forma — skatītājs seko varoņiem gan planšetdatora ekrānā, gan reālajā telpā un laikā, kļūstot par dalībnieku notikumos, kas atklāj, ka arī mūsu dzīves, iespējams, ir globālās kara arhitektūras daļa.

«Rimini Protokoll» režisori Helgarda Hauga, Stefans Kegi un Daniels Vecels līdzīgi antropologiem strādā mūsdienu lielpilsētās un konflikta zonās, kur pēta reālus notikumus vai kādas jomas speciālistus, un ar šiem pētījumiem strādā teātra teritorijā. Viņu rīcībā ir pašu izgudroti un līdz pilnībai attīstīti teātra instrumenti, kas ļauj paskatīties uz realitāti kā caur lupu, izgaismo to no pilnīgi negaidīta un neparasta skatu punkta, piedāvā ne tikai jaunu, vērtīgu teātra pieredzi, bet arī jaunas, būtiskas zināšanas par pasauli. Par savu darbu «Rimini Protokoll» ir saņēmuši neskaitāmas atzinības un apbalvojumus Eiropā un citur pasaulē un ir iekļauti ietekmīgāko 21. gadsimta teātra mākslinieku desmitniekā.

Izrāde «Situāciju telpas» notiek Rīgas Kinostudijā Šmerļa ielā 3 no 20. līdz 26. oktobrim. Izrādes valodu iespējams izvēlēties — angļu vai latviešu. Vienu izrādi var noskatīties 20 skatītāji. Vairāk par izrādi «Situāciju telpas» lasāms Latvijas Jaunā teātra institūta mājaslapā. Biļetes pieejamas «Biļešu paradīzē» un Latvijas Jaunā teātra institūtā Miera ielā 39–2, Rīgā.