Albuma vizuālais noformējums — Matīss Čudars

Aktīvākajiem koncertu apmeklētājiem kolektīvs «BlondBlackBlonde» pazīstams jau divus gadus, un arī grupas debijas albumu «37.» klausītāji vispirms varēja baudīt dzīvajā izpildījumā. Ieraksta formātā tas ir pieejams no 7. septembra.

Ziņas Aiga Leitholde 6. oktobris, 2015

Amsterdamā dzīvojošais latviešu ģitārists Matīss Čudars kopā ar saviem draugiem un grupas biedriem — basģitāristu Lenartu Heindelu (Lennart Heyndel) un vokālistu Maika Keselu (Micah Kessel) vasaras labprāt pavada Latvijā. Albumā ir 8 dziesmas, kas tapušas «BlondBlackBlonde» koncerttūres laikā Amsterdamā, Berlīnē un arī Rīgā, pievienojoties bundziniekam Nīlsam Engelam (Niels Engel). Tieši Rīgā piedzīvotais jauno materiālu esot iespaidojis visvairāk. Ikdienā grupas dalībnieki, katrs atsevišķi, darbojas uz džeza un eksperimentālās mūzikas skatuvēm, un albumā «37.» mūziķu meistarība atklājas labā proporciju izjūtā starp ierastām kompozīcijām un grupas jaunradi.

Prātā paliekoši ģitāras rifi, viegli atkārtojami piedziedājumi, dramatiski kāpinājumi un veldzējoši atrisinājumi dzirdami dziesmās «Bordello» un «Beating Of Your Heart». Skaņas ainava kompozīcijā «Blue Sirens» veidojas, sapludinot stilistiski daudzveidīgas spēles tehnikas. Grupā dzied gandrīz visi, izņemot bundzinieku, bet galvenais vokālists un dziesmu vārdu autors Maika Kesels ir apguvis operdziedāšanu. Viņa plašo balss diapazonu vislabāk iespējams novērtēt dziesmā «I Want You In My City», kas, manuprāt, ir albuma emocionālā kulminācija. Daudzdaļu formā, liriskajam mijoties ar asi ritmisko, ir izstāstīts «Sunny Destination», klausītājus pietuvinot mūziķu ierastajai muzikālajai ikdienai.

Kopējā albuma dziesmu sasaistē būtiska loma ir vārdiem, kas mūziku padara personisku, — tie ir poētiski stāsti par mīlestības attiecībām.