Dizains — Madara Krieviņa

Iznācis trešais bilingvālā grāmatžurnāla «Benji Knewman» numurs, kura centrālo asi veido stāsti par mūsu kopīgo vēsturi — padomju laiku, «Baltijas ceļu» un vētrainajiem 1990. gadiem. Rīgā radītais izdevums nopērkams jau 22 valstīs visā pasaulē.

Ziņas Fold 3. novembris, 2015

«Benji Knewman» trešā numura galvenais varonis ir Auseklis Baušķenieks, kurš līdz šim bijis maz zināms pasaulei un Latvijas jaunākajai paaudzei. Sadarbībā ar fondu «Mākslai vajag telpu» un Mūkusalas Mākslas salonu grāmatžurnāla lappusēs sarīkota Ausekļa Baušķenieka darbu kamerizstāde, kas ne tikai iepazīstina ar latviešu sirreālistu un viņa darbu estētiku, bet arī aizraujošā veidā izstāsta Padomju Latvijas ikdienu un specifiku, kuru, lūkojoties uz Ausekļa gleznām, atminas viņa laikmeta liecinieki.

Turpinot vēstīt par dzīvi Rīgā, Latvijā un pasaulē, «Benji Knewman» intervē amerikāņu mūziķi Stīvu Grandu (Steve Grand), kurš šovasar viesojās Rīgā, lai piedalītos «EuroPride 2015», meklē Latvijas garšu kopā ar Valmiermuižas restorāna pavāru Dzintaru Kristovski un uzklausa zīmolu arhitektu Filipi Mihailoviču (Philippe Mihailovich) no Dienvidāfrikas, kurš uzskata, ka brendingam nepieciešams rebrendings. Tikmēr pilsētarhitekti Toms Kokins un Evelīna Ozola atklāj, kāpēc savu dzīvi un darbu pārcēluši no Rīgas uz Cēsīm.

Madaras Krieviņas radīto dizainu papildina Santas Bindemanes ilustrācijas. Lai paspilgtinātu lasīšanas pieredzi, numuram izmantoti dažādi papīru veidi. Radīts arī īpašs audiovizuāls numura satura pieteikums, kuru izstrādājis webdizaineris Kārlis Feldmanis.

Grāmatžurnāls «Benji Knewman» nopērkams Rīgas labākajās grāmatnīcās un dzīvesstila veikalos, kā arī iegādājams internetā. Grāmatžurnāls pieejams arī Kanādā, ASV, Brazīlijā, Nīderlandē, Lielbritānijā, Austrijā, Libānā, Austrālijā, Jaunzēlandē un citur pasaulē. Rīgā izdotais «Benji Knewman» pretendē uz titulu divās kategorijās pasaules neatkarīgo izdevumu balvā «Stack Awards 2015», un uzvarētāju paziņošana notiks 30. novembrī Londonā.