Novembrī Dānijā jau piekto reizi norisinājās starptautiskais radošās uzņēmējdarbības čempionāts «Creative Business Cup». Šogad 50 dalībvalstis sīvā konkurencē cīnījās par balvām un titulu «radošākais uzņēmējs pasaulē». Latviju šoreiz pārstāvēja uzņēmums «Connection Codes».

Ziņas Fold 3. decembris, 2015

«Creative Business Cup» ir starptautisks konkurss radošo industriju uzņēmējiem, kas norisinās ik gadu un pulcē nacionālo atlašu uzvarētājus no visas pasaules. Dalība konkursā sniedz uzņēmējiem iespēju veidot starptautiskus kontaktus, piedalīties semināros un diskusijās, prezentēt savu ideju ārvalstu investoriem un potenciālajiem sadarbības partneriem, pilnveidot zināšanas un prasmes par radošo industriju biznesa attīstību, kā arī iegūt vērtīgas balvas.

Novembra vidū «Creative Business Cup 2015» Latviju pārstāvēja «Connection Codes», kas veido dažādus interaktīvus risinājumus. Lai arī uzvaras lauri uzņēmumam šoreiz gāja secen, tās vadītājs Kristaps Banga ir apmierināts ar gūto pieredzi: «Šī bija ļoti aktīva un reizē pagodinoša nedēļa visai «Connection Codes» komandai, jo trīs dienas bija iespēja tikties un veidot jaunas sadarbības gan ar citu valstu investoriem, gan klientiem. Šobrīd ir uzsākta sadarbība ar Igauniju, Somiju, Austriju un Dāniju, un 2016. gadā taps vairāki jauni projekti. Esam ieguvuši skaidru apliecinājumu tam, ka mūsu radīto un darīto Eiropā novērtē augstu, un pārliecinājāmies, ka mūs saredz kā nopietnu sadarbības partneri.» K. Banga atzīmē, ka konkursa pluss ir iespēja gūt atgriezenisko saiti, par to kā produktu uztver ārpus Latvijas, vai tam ir eksporta potenciāls un konkurētspēja. «Latvijas radošās biznesa idejas ir gana konkurētspējīgas citu ideju vidū, tomēr, lai gūtu panākumus konkursa finālā, ir būtiski pārliecināt žūriju par jau esošiem starptautiskiem sasniegumiem un ātras izaugsmes iespēju,» stāsta «Creative Business Cup» šī gada Latvijas pārstāvis.

Pirmo vietu starptautiskajā konkursā ieguva Austrijas komanda ar zīmolu «Blitab», kas ir radījuši pasaulē pirmo planšeti vājredzīgiem cilvēkiem, otrā vieta vieta tika norvēģu izstrādātajai mobilajai lietotnei «Podwalk», bet trešā — mūzikas start–up «Iceblink Digital Inc.». Savukārt Igaunijas «Sorry as a service» iekļuva piecu vislabāk novērtēto ideju vidū.

Pērn konkursā «Creative Business Cup» Latvijas pārstāvji «GIGI bloks» izcīnīja otro vietu un šobrīd turpina attīstīt savu uzņēmējdarbību.