DFF vizuālā identitāte — Kristaps Berzinskis, Uldis Leiterts

No 27. līdz 29. novembrim Rīgā tehnoloģiju, politikas, start–up un dzīvesstila festivālā «Digital Freedom Festival» (DFF) pulcēsies vairāk nekā 1000 jauno tehnoloģiju un start–up uzņēmēji, eksperti, politikas veidotāji, investori un korporāciju pārstāvji no visas pasaules. Festivāla centrālie notikumi būs konference, start–up ideju konkurss un meistarklases.

Ziņas Fold 14. septembris, 2016

Kā norāda DFF organizatori, «Infogr.am» dibinātājs Uldis Leiterts, komunikācijas profesionāle Dagnija Lejiņa un mediju eksperts Juris Šleiers, galvenās festivāla tēmas būs e–pārvaldība, dalīšanās ekonomika, viedās pilsētas un kiberdrošība, kā arī citi jautājumi, kas saistīti ar digitālo brīvību. Pasākumu fokusā būs digitālā revolūcija, tās ietekme uz biznesu, politiku un dzīvesstilu. Dalībnieki meklēs veidus, kādos politikas veidotāji, uzņēmēji un sabiedrība var labāk sadarboties, lai izmantotu tehnoloģiju radītās priekšrocības.

Šonedēļ izziņoti pirmie runātāji, kuri uzstāsies DFF konferencē. Viņu vidū ir Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess (Toomas Hendrik Ilves, Igaunija), «TransferWise» līdzdibinātājs Kristo Kērmans (Kristo Käärmann, Igaunija), «500 Startups» partneris Marvins Liao (Marvin Liao, ASV), kā arī «MysteryVibe» līdzdibinātāja Stefānija Alisa (Stephanie Alys, Lielbritānija), inovāciju partneris «IBM Watson» Kristofs Auers Velsbahs (Christoph Auer–Welsbach, Nīderlande) un citi.

«Mūsu vīzija ir attīstīt DFF kā «tehnoloģiju Davosu», kur meklējam risinājumus pasaules līmeņa problēmām. Vēlamies ne tikai runāt par to, kā uzbūvēt miljardiem dolāru vērtu start–up, bet domāt plašāk. Kāda ir valstu nākotne digitālajā pasaulē? Kā mākslīgā intelekta attīstība mainīs mūsu ikdienas dzīvi? Kā likumdevējiem reaģēt uz digitālās pasaules izaicinājumiem?» stāsta DFF līdzdibinātājs Uldis Leiterts, kura mērķis ir panākt, lai jau Latvijas simtgadē, 2018. gadā, «Rīga būtu viena no ietekmīgākajām pasaules tehnoloģiju un start–up tikšanās vietām.»

«500 Startups» ideju konkurss un meistarklases

Sadarbībā ar ASV ietekmīgo akseleratoru «500 Startups» DFF laikā notiks arī start–up ideju (pitching) konkurss, kura ietvaros jaunajiem uzņēmējiem būs iespēja piesaistīt investorus un mediju uzmanību. Pieteikšanās ideju konkursam interesentiem ir atvērta līdz 13. oktobrim, iegādājoties biļetes uz «Digital Freedom Festival». Labākie start–up uzņēmumi saņems uzaicinājumu uz pārrunām dalībai «500 Startups» akseleratoru programmā Silīcija ielejā ASV. Savukārt meistarklasēs start–up uzņēmēji varēs apgūt zināšanas, kā piesaistīt investorus un Eiropas Savienības fondu līdzekļus, uzlabot mārketinga un pārdošanas rezultātus, veicināt uzņēmuma izaugsmi.

 

«Digital Freedom Festival» norisināsies Rīgā no 27. līdz 29. novembrim. Sīkāka informācija par festivāla programmu, viesiem un reģistrāciju atrodama tā mājaslapā. Darba valoda — angļu.