Publicitātes attēls

Pazīstamais starptautiskais dizaina konkurss «A’ Design Award» cildina izcilu dizainu, inovācijas un radošumu, ik gadu autoriem no visas pasaules piešķirot balvas simts dažādās kategorijās. Līdz 2017. gada 28. februārim konkursam iespējams pieteikt jau realizētus darbus, idejas un projektus, kas radīti pēdējo desmit gadu laikā.

Ziņas Fold 9. janvāris, 2017

«A’ Design Award» konkurss tiek rīkots kopš 2010. gada ar mērķi atlasīt, izcelt un popularizēt labākās dizaina prakses un principus, lai dizainerus, uzņēmējus un zīmolus visā pasaulē iedvesmotu radīt augstvērtīgus produktus un projektus, kas nes labumu sabiedrībai.

Konkursā tiek izvērtēti pieteikumi visdažādākajās dizaina disciplīnās. Katrai konkursa kategorijai ir noteikti vērtēšanas kritēriji, kurus žūrija ņem vērā, lai izvirzītu labākos. Kopumā simts kategorijas, kurās iespējams pieteikties, tematiski iedalāmas četrās lielākās daļās: industriālais dizains, grafikas dizains, arhitektūra un interjera dizains, māksla un inženierija. Populārākās līdz šim bijušas Interjera un izstāžu dizains, Mēbeļu un interjera priekšmetu dizains, Iepakojuma dizains, Grafiskā un vizuālā komunikācija, kā arī arhitektūras darbiem veltītās kategorijas.

«A’ Design Award» iesniegtos darbus izskata un anonīmi izvērtē žūrija, kuru veido dizaineri, akadēmiķi, uzņēmēji, žurnālisti un izdevēji, kā arī citu jomu profesionāļi. Žūrijas izraudzītie konkursa uzvarētāji balvās saņems sertifikātu, ielūgumu uz īpašo noslēguma ceremoniju Itālijā, bet darbi būs apskatāmi izstādē, kā arī tiks publicēti «A’ Design Award» gadagrāmatā. Plašākas auditorijas sasniegšanai konkursa rīkotāji nodrošina atbalstu sadarbībai ar medijiem.

Pieteikšanās konkursam «A’ Design Award» norit vairākos soļos. Vispirms jāreģistrējas mājaslapā, pēc tam tiek dota pieeja kontroles panelim, lai augšupielādētu savu darbu atbilstošajā kategorijā. Dalības maksu nosaka vairāki faktori, tostarp pieteikšanās laiks un priekšatlasē iegūto punktu skaits, tomēr pieejamas arī atlaides un īpašas programmas bez maksas vai par zemāku cenu studentiem un amatieriem.

 

Iesniegt darbus «A’ Design Award» konkursā iespējams līdz 2017. gada 28. februārim, bet rezultāti tiks izziņoti 15. aprīlī. Uzzināt vairāk un reģistrēties iespējams konkursa mājaslapā.