Attēls — «UXDA»

«A’ Design Award» konkurss tiek rīkots kopš 2009. gada ar mērķi atlasīt, izcelt un popularizēt labākās dizaina prakses un principus, lai dizainerus, uzņēmējus un zīmolus visā pasaulē iedvesmotu radīt augstvērtīgus produktus un projektus, kas nes labumu sabiedrībai. Šogad zelta apbalvojumu mobilo tehnoloģiju dizaina kategorijā ieguvusi Latvijas finanšu lietotāju pieredzes dizaina aģentūra «UXDA».

Ziņas Fold 17. maijs, 2023

Aģentūra «UXDA» saņēmusi zelta godalgu par mobilās bankas lietotnes lietotāju pieredzes dizainu, kurā izmantots mākslīgais intelekts. Apbalvojumu ieguvušais produkts veidots pēc mākslīgajā intelektā balstītās sarunu platformas izstrādātāja «LivePerson» pasūtījuma ar mērķi radīt pilnvērtīgu sarunu pakalpojumu bankām. «UXDA» izstrādātā banku sarunu lietotne parāda mākslīgā intelekta un mašīnmācīšanās risinājumu izmantošanas potenciālu, lai nodrošinātu nākamās paaudzes banku produktus, kas bagātināti ar personalizētām, kontekstuālām atbildēm, veidojot emocionālu saikni ar lietotājiem. Sīkāk par šī produkta izstrādes dizaina procesu angļu valodā var lasīt «UXDA» blogā.

«UXDA» izpilddirektors un dibinātājs Aleksandrs Krēgers pauž gandarījumu: «Mēs esam pagodināti par šo novērtējumu. Šī zelta balva parāda, kā ar mākslīgo intelektu saistīti risinājumi, līdzīgi kā «ChatGPT», varētu attīstīt nākamās paaudzes produktus banku jomā. Inovatīvu tehnoloģiju integrēšana bieži rada sarežģījumus produktu dizaina jomā, un tieši šeit finanšu lietotāju pieredzes dizains izvirzās priekšplānā.»

 

Strādājot pie produkta izveides, «UXDA» komanda padziļināti pētīja cilvēka digitālo uzvedību, saziņas veidus, tērzēšanas paradumus digtālajā vidē, lai atrastu jaunu dimensiju banku pieredzei. Lietotnē jaunākās tehnoloģijas apvienotas ar dizainu, par vērtībām izvirzot estētiku un empātiju.

 

2015. gadā Latvijā dibinātais uzņēmums «UXDA» specializējas lietotāju pieredzes (UX) dizaina veidošanā tikai finanšu zīmolu digitāliem servisiem. Divdesmit cilvēku komanda līdz šim izstrādājusi vairāk nekā 100 digitālo produktu arhitektūras un dizaina risinājumus vadošiem finanšu uzņēmumiem no 36 valstīm, piemēram, «Garanti BBVA», «Emirates NBD», «HSBC» un citiem, kopumā aptverot 76 miljonus lietotāju. Uzņēmuma misija ir cilvēciskot finanšu industriju, balstoties cilvēkcentrētā domāšanas veidā un dizainā.

 

Uzņēmumam «UXDA» šī ir jau otrā «A Design Award» balva. Kopš 2009. gada konkursā ir piedalījušās astoņpadsmit dizaineru komandas no Latvijas, iegūstot sešas zelta, deviņas sudraba un septiņas bronzas godalgas arhitektūras un produktu dizainā.