Ilustrācija — FOLD

Lai palīdzētu sievietēm uzsākt darbu IT jomā, biedrība «Riga TechGirls» līdz 19. septembrim aicina interesentes pieteikties tiešsaistes tehnoloģiju apmācībām lietotāju pieredzes jeb UX dizaina un datu analīzes jomās. «Work in Tech» apmācību un atbalsta programma ir bez maksas, un pieteikties var ikviena sieviete, arī bez priekšzināšanām tehnoloģiju jomā.

Ziņas Fold 31. augusts, 2023

«Work in Tech» apmācību programma sastāv no vairāk nekā simts stundām instrukciju un video formā veidotu interaktīvu un praktisku uzdevumu. Saturu veidojuši «Google» darbinieki, kuriem ir desmitiem gadu pieredze IT jomā. Plānots, ka apmācības sāksies 9. oktobrī un turpināsies līdz 29. decembrim, savukārt 2024. gada janvārī programmas dalībnieces varēs saņem «Riga TechGirls» atbalstu, lai sagatavotos darba intervijām jaunajā profesijā.

 

UX dizaina apmācību programmā dalībnieces iemācīsies, kā izprast lietotāja vajadzības un kā identificēt sāpju punktus (pain points), ģenerēt risinājumus, veidot skices, struktūrskices (wireframe) un prototipus, kā arī pārbaudīt un uzlabot tos. Nodarbības palīdzēs apgūt arī UX pētniecības pamatus — kā plānot pētniecības projektus, kā veikt intervijas un lietojamības testus un kā apkopot iegūtos rezultātus. Dalībnieces iemācīsies izmantot UX dizaina pamatkoncepcijas, piemēram, uz lietotāju orientētu dizainu, pieejamību un uz vienlīdzību orientētu dizainu. Noslēdzot nodarbības, dalībnieces izveidos portfolio ar trim izstrādātiem projektiem — mobilo lietotni, pielāgojamu tīmekļa vietni un starpplatformu pieredzi. Plašāka informācija par apmācību programmu — «Coursera» platformā. Pieteikties nodarbībām iespējams, aizpildot tiešsaistes anketu.

 

Datu analītikas kurss ļaus dalībniecēm gūt padziļinātu izpratni par datu analītikas praksēm un procesiem, kā arī jomas profesionāļu ikdienas darbu. Kurss palīdzēs apgūt būtiskākās analītikas prasmes un rīkus. Dalībnieces uzzinās, kā tīrīt un organizēt datus, kā veikt datu analīzi un aprēķinus, izmantojot tabulas un SQL un R programmēšanas valodas, un kā vizualizēt un prezentēt iegūtos rezultātus, izmantojot informācijas paneļus, prezentācijas un biežāk lietotās vizualizācijas platformas, piemēram, «Tableau» programmatūru. Plašāka informācija par apmācību programmu — «Coursera» platformā. Pieteikties nodarbībām iespējams, aizpildot tiešsaistes anketu.

 

Lai pieteiktos mācību programmai «Work in Tech», dalībniecei jābūt:

  • vismaz 18 gadu vecai,
  • motivētai atrast darbu IT nozarē vai pārkvalificēties,
  • gatavai no oktobra līdz janvārim apgūt tehniskās zināšanas datu analīzes vai UI/UX specialitātē un veltīt mācībām vismaz 10 stundu nedēļā,
  • gatavai apgūt mācību vielu video formātā angļu valodā,
  • spējīgai pacietīgi sasniegt izvirzītos mērķus un plānot laiku, lai tos sekmīgi sasniegtu,
  • gatavai sadarboties komandā un uzklausīt kritiku, lai efektīvi strādātu,
  • zinātkārai un ieinteresētai apgūt visu jauno un paplašināt redzesloku,
  • gatavai nopietni apsvērt iespēju izvēlēties datu analītiķes vai UI/UX speciālistes karjeru un pēc mācību beigām meklēt savu pirmo darba pieredzi šajā jomā;
  • spējīgai sarežģītas situācijas risināt ar aizrautību.

Pieteikties apmācībām iespējams līdz 19. septembrim. Plašāka informāciju par «Work in Tech» mācību programmu — «Riga TechGirls» mājaslapā.