Attēls — FOLD

Informācijas dizaina balvas konkursu «IIID Award» kopš 2011. gada reizi trijos gadus organizē Starptautiskais informācijas dizaina institūts, kura mērķis ir pētīt, veicināt un paplašināt zināšanas par informācijas dizainu un izcelt tā labākos piemērus. Šī gada konkursam iespējams pieteikties līdz 28. februārim.

Ziņas Fold 16. februāris, 2017

Informācijas dizaina balvas konkursā «IIID Award» darbus iespējams pieteikt 15 kategorijās: Veselības aprūpe, Finanses, Navigācija, Satiksme un publiskais transports, Sociālais dizains, Drošība, Korporatīvais dizains un komunikācija, Izglītība, Produkti un pakalpojumi, Mediji, Universālais dizains, Inovācijas, Izpēte, Ilgtspējība un Studentu darbu kategorijā. Katrā kategorijā tiks apbalvoti ne vairāk kā pieci konkursa dalībnieki, un tiks izziņots arī viens «GrandPrix» ieguvējs.

Pieteikumus izvērtēs starptautiska žūrija un konkursa uzvarētāji tiks izziņoti 24.–25. martā. Žūrijas sastāvā ir Universālā dizaina institūta Minhenē vadītājs Tomass Bāde (Thomas Bade, Vācija), dizainere un profesore Sūzena Verba (Susan Verba, ASV), vizuālās komunikācijas dizaina nodaļas vadītāja Sidnejas Tehnoloģiju universitātē Žaklīna Gotē (Jacqueline Gothe, Austrālija), dizaineris Keiči Kojama (Keiichi Koyama, Japāna), dizainere un Latvijas Mākslas akadēmijas lektore Maija Rozenfelde, dizaineris Kristiāns Lungers (Christian Lunger, Austrija) un biedrības «Gli Additivi» (Itālija) pārstāvji.

Galvenie vērtēšanas kritēriji būs problēmu risināšanas efektivitāte un kvalitāte, spēja precīzi uztvert un pasniegt lietotājiem nepieciešamo informāciju, tās pieejamība un lietojamība, kā arī pievilcīgs un elegants dizains.

Visi iesniegtie projekti tiks publicēti «IIID Award» mājaslapā. Apbalvotie un izvēlētie projekti tiks iekļauti «IIID Award 2017» uzvarētāju katalogā un eksponēti starptautiskā ceļojošā izstādē. Visiem iesūtītajiem projektiem no Latvijas tiks organizēta īpaša ekspozīcija Starptautiskā informācijas dizaina institūta rīkotās konferences ietvaros, kas notiks šī gada 26.–27. oktobrī Rīgā. Konference tiks rīkota sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju, «Designaustria» un citiem starptautiskiem partneriem.

 

Plašāka informācija par Starptautisko informācijas dizaina institūtu un informācijas dizaina balvas konkursu «IIID Award» pieejama tā mājaslapā, kur pieejams arī konkursa nolikums un līdz 28. februārim iesniedzami darbi.