Attēls — FOLD

26. un 27. oktobrī Latvijas Mākslas akadēmijas aulā notiks Starptautiskā Informācijas Dizaina institūta rīkotā 17. starptautiskā konference «IIID VisionPlus Riga». Tā būs veltīta informācijas dizainam izglītībā un apskatīs prasmes un talantus, kas nepieciešami laba informācijas dizaina radīšanai. Konferencē piedalīsies 50 informācijas dizaina speciālisti un pētnieki no 20 valstīm.

Ziņas Fold 24. oktobris, 2017

Starptautiskais informācijas dizaina institūts (Austrija) ir globāls tīkls, kas aptver gan profesionāļus, gan organizācijas, kas darbojas, lai optimizētu ikdienā, biznesā, izglītībā un zinātnē pielietoto informācijas kvalitāti un uzlabotu tās pieejamību un lietojamību. Institūta vīzija ir attīstīt informācijas dizainu kā neatkarīgu starpdisciplināru nozari, apvienojot gan zināšanas, gan praktisko informācijas nodošanas pusi. Reizi trijos gados institūts rīko informācijas dizaina balvas konkursu «IIID Award», un regulāri organizē arī citus pasākumus.

Šī gada konferencē, kas norisināsies Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA), uzmanība tiks pievērsta tēmai «Informācijas dizains un izglītība». Konferencē piedalīsies 50 dalībnieki no 20 valstīm, tā sniedzot globālu ieskatu, kāda ir informācijas dizaina aina Latvijā, Eiropā, Āzijā, Austrālijā, Āfrikā, Amerikā. Organizatori norāda, ka šī apmeklētājiem ir unikāla iespēja klātienē satikt pasaules līmeņa informācijas dizaina speciālistus un pētniekus.

Konferences programmā būs iespēja noklausīties stāstus, kas veltīti gan informācijas dizaina vēsturei, piemēram, apskatot publiskās informācijas simbolu evolūciju 20. gadsimta 60. un 70. gados, gan nākotnei, sniedzot ieskatu tajā, kā grafiskā valoda tiek mācīta skolās un kā to uztver bērni. Piemēri nāks no dažādām pasaules valstīm — pieteikto tēmu vidū ir gan stāstījums par to, kā izskaidrot organizēto noziedzību Meksikā, Sandras Žvaginas projekts par vietas koda meklējumiem Lubānā.

Paralēli konferencei LMA būs iespējams apskatīt ekspozīciju ar konkursam «IIID Award» iesniegtajiem darbiem no Latvijas.

Vairāk par konferences programmu un lektoriem iespējams uzzināt pasākuma mājaslapā. Turpat pieejamas arī konferences biļetes.