Publicitātes attēls

Oktobra beigās Latvijas Mākslas akadēmijā aizvadīta starptautiska informācijas dizainam un izglītībai veltīta konference, kā arī godalgoti informācijas dizaina balvas laureāti. Viens no viņiem bija arī «IMMER Group» dizaina studijas dizaineris Ints Neiberts, kura sagatavotās drukas vadlīnijas «STEPbySTEP» novērtētas ar sudraba godalgu.

Ziņas Veronika Viļuma 9. novembris, 2017

Starptautiskais Informācijas Dizaina institūts (IIID – International Institute for Information Design) reizi trijos gados rīko Informācijas dizaina balvas konkursu «IIID Award». Šogad institūta organizētā konference un konkursa uzvarētāju paziņošana notika Rīgā. Konkursā piedalījās dalībnieki no 20 valstīm un tika pasniegtas balvas 17 kategorijās. Galveno balvu saņēma dizaineris Džampjero Dalai (Giampiero Dalai), žūrijas balvu — Sols Kavage (Sol Kawage), Džozefīna Bravo (Josefina Bravo) un Tomoko Furukava (Tomoko Furukawa). Studentu darbu kategorijā visaugstāk tika novērtēts Sandras Žvaginas darbs «Vietas kods: Lubāna», bet sudraba godalgu Produktu un pakalpojumu kategorijā saņēma starptautiskās uzņēmumu grupas «IMMER Group» dizaina studijas dizaineris Ints Neiberts par darbu «STEPbySTEP». «STEPbySTEP» ir vadlīnijas, kas palīdz pareizi sagatavot elektroniskos failu drukai, un ir izstrādātas īpaši fleksiblā iepakojuma ražošanas specifikai, un ir noderīgas dizaineriem un pirmsdrukas speciālistiem.

Kā skaidro darba autors Ints Neiberts, informācijas dizains ir grūti uztveramas informācijas mākslinieciskais un tehniskais noformējums saprotamā veidā. Ar attēlu, simbolu, krāsu un vārdu palīdzību informācija tiek pasniegta skaidrāk un uztverta ātrāk. «Mēs ikdienas darbā saskaramies ar to, ka trūkst saprotamu vadlīniju par dizaina sagatavošanu drukai. Jo vairāk tāpēc, ka fleksiblā iepakojuma ražošanas specifika prasa īpašas zināšanas. «STEPbySTEP» palīdz soli pa solim izdarīt pareizi arī tiem, kuri nav specializējušies šajā jomā,» komentē dizaineris.

Ints Neiberts iepakojuma dizainam pievērsies 2016. gadā līdz ar darba uzsākšanu «IMMER Group» dizaina studijā, kur uzkrājis pieredzi fleksiblā iepakojuma ražošanas, failu apstrādes un citos tehniskos procesos. «IMMER Group» ir viens no vadošajiem iepakojuma plēvju, materiālu un etiķešu ražotājiem pasaulē, kura grupas ietvaros tiek nodrošināts pilns dažādu tehnoloģiju fleksiblā iepakojuma ražošanas cikls no dizaina izstrādes līdz gatavam produktam.

Līdz šim Ints izstrādājis iepakojuma dizainu tādiem zīmoliem kā «Hrumm hrumm», «Composite24», «Boroffish», «Long Chips» un citiem. Viņš īstenojis arī dažādus projektus vides, produktu un informācijas dizaina jomās. Dizaineris ir ieguvis maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas Funkcionālā dizaina apakšnozarē.