Ilustrācija — FOLD

Līdz 6. aprīlim atvērta pieteikšanās grantu programmas «Atspēriens» konkursam, kurā Rīgas uzņēmēji var pretendēt uz atbalstu līdz pat 15 000 eiro apmērā ekonomiski dzīvotspējīgas un inovatīvas komercdarbības realizēšanai. Savukārt 23. martā notiks programmai veltīts seminārs, kurā pieredzē dalīsies «Atspēriens» laureāte, bērnu apģērbu ražotāja «Hebe» valdes locekle Inga Blumberga.

Atbalsts Fold 20. marts, 2017

Rīgas dome un «Swedbank» izsludinājusi pieteikšanos grantu programmas «Atspēriens» konkursam, kurā jaunajiem uzņēmējiem pieejamais kopējais atbalsta apjoms būs līdz 89 664 eiro. Grantu programmai atbilstoši nolikumam var pieteikties privātpersonas vai komersanti, kas reģistrēti Rīgā ne ilgāk kā divus pilnus gadus. Grantu programmas  pieteikumus vērtēs atbilstoši iepriekš izstrādātiem kritērijiem — galvenokārt pēc biznesa idejas ilgtermiņa, dzīvotspējas un oriģinalitātes. Šajā konkursā pastiprināta uzmanība tiks pievērsta tieši inovatīvajām idejām, kas var izpausties dažādos veidos. Kā prioritārie grantu programmas «Atspēriens» virzieni noteikti transports un uzglabāšana, tūrisms un ar to saistītās nozares, ražošana (jo īpaši: datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošana, metālizstrādājumu ražošana, koksnes, koka un korķa izstrādājumu ražošana, pārtikas produktu un dzērienu ražošana), informācijas un komunikācijas tehnoloģijas un būvniecība.

Uzņēmēji, kuru sagatavotie pieteikumi iegūs augstāko novērtējumu, saņems piedāvājumu slēgt līgumu par līdzfinansējuma piešķiršanu 80% apmērā. Grantu programma «Atspēriens» atbalsta jauno komersantu izdevumus, kas saistīti ar specifiskas tehnikas un licenču iegādi, grāmatvedības vai juridisko pakalpojumu apmaksu, interneta mājas lapas izstrādi, darbinieku apmācību, mārketinga materiālu izveidi, telpu īri un labiekārtošanas izmaksām u.tml. Vienam uzņēmumam pieejamā granta maksimālais apjoms ir 15 000 eiro.

Grantu programma «Atspēriens» tiek īstenota kopš 2009. gada un tās mērķis ir stimulēt jaunu, inovatīvu komersantu veidošanos un veicināt esošo uzņēmumu inovatīvu attīstību Rīgas administratīvajā teritorijā. Grantu programmas konkursi tiek rīkoti divas reizes gadā — pavasarī un rudenī.

Līdz šim izsludināti sešpadsmit konkursi, kopumā iesniegtas 1 575 biznesa idejas un atbalstu saņēmuši 139 uzņēmumi, kuriem piešķirts finansējums kopumā vairāk nekā 1,152 milj. eiro apmērā. Konkursu ietvaros tikušas atbalstītas tādas uzņēmējdarbības idejas kā veikborda, longborda, snovborda un ziemas slēpju ražošana, velosipēdu slēdzeņu «uSkunk» ražošana, robotikas konstruktors «SumoBoy», galda spēle «Mission to Mars 2049», kinētisko datu savācējsistēma «Track.it», granīta piederumu ražošana, ekskluzīvu sojas vaska sveču ražošana un citas.

23. martā plkst. 17.30 «Hebe» ražotnē, Emīla Melngaiļa ielā 2a, Rīgā notiks «Atspēriens» mentoru kluba pasākums, kurā «Atspēriens» laureāte, uzņēmuma «Hebe» valdes locekle Inga Blumberga dalīsies pieredzē ar gūtajām atziņām biznesa izveidošanā un attīstīšanā, kā arī pastāstīs par izaicinājumiem, sasniegumiem un pieļautajām kļūdām. Pieteikties semināram iespējams, rakstot uz atsperiens@riga.lv.

Pieteikumi «Atspēriens» konkursam jāiesniedz līdz 6. aprīļa plkst. 12.00 Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā, Amatu ielā 4, 308. kabinetā. Plašāku informāciju par konkursu, semināriem, kā arī konkursa nolikumu un pieteikuma veidlapas iespējams atrast programmas «Atspēriens» mājaslapā.