Ilustrācija — FOLD

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments sadarbībā ar Attīstības finanšu institūciju «Altum» izsludinājis projekta ideju iesniegumu pieņemšanu grantu programmā «Atspēriens». Pieteikties iespējams līdz šī gada 3. aprīlim.

Atbalsts Fold 12. marts, 2018

Rīgas dome kopš 2009. gada īsteno grantu programmu «Atspēriens», kuras mērķis ir veicināt mazo un vidējo uzņēmumu attīstību Rīgā, kā arī sekmēt jaunas uzņēmējdarbības un uzņēmēju produktu popularitāti. Programmas ietvaros piešķirtais atbalsts palīdz uzņēmējam izveidot infrastruktūru veiksmīgas komercdarbības uzsākšanai. Grantu programmas konkursi tiek rīkoti divas reizes gadā — pavasarī un rudenī.

Šī pavasara konkursā ir vairāki jaunumi — tajā ir iespēja pieteikties uzņēmumiem līdz 3 gadu vecumam, ar atbalsta intensitāti 30% apmērā, tiks atbalstīti arī apgrozāmie līdzekļi, kā arī pieteikumus var iesniegt elektroniski, parakstot tos ar drošu elektronisko parakstu.

Grantu programmai atbilstoši nolikumam var pieteikties gan privātpersonas, gan esošie komersanti. Grantu programmas  pieteikumus vērtēs atbilstoši iepriekš izstrādātiem kritērijiem, kas ietver arī produkta vai pakalpojuma popularitāti, izaugsmes un kapitāla piesaistes iespējas.

Grantu programma «Atspēriens» atbalsta jauno komersantu izdevumus, kas saistīti ar specifiskas tehnikas un licenču iegādi, grāmatvedības vai juridisko pakalpojumu apmaksu, interneta mājas lapas izstrādi, darbinieku apmācību, mārketinga materiālu izveidi, telpu īri un labiekārtošanas izmaksām u.tml. Vienam uzņēmumam pieejamā granta maksimālais apjoms ir 12 000 eiro. 2017. gada rudens konkursā no 10 finālistiem grantus saņēma 8 pretendenti. Arī šogad finālistu idejas varēs novērtēt ikviens, balsojot ar sociālo kontu starpniecību.

15. martā plkst. 17.30 SIA «Piku» ražotnē, Emīla Melngaiļa ielā 2a, Rīgā, notiks «Atspēriens» mentoru kluba pasākums, kurā grantu programmas laureāte, SIA «Piku» uzņēmuma valdes locekle Laima Gruzdiņa dalīsies pieredzē ar gūtajām atziņām biznesa izveidošanā un attīstīšanā, kā arī pastāstīs par izaicinājumiem, sasniegumiem un pieļautajām kļūdām. Uzņēmums ražo interjera dekorus — gaismas burtus.

 

Ar projekta iesniegumu saistītā informācija — konkursa nolikums, pieteikuma veidlapa un vērtēšanas kritēriji, pieejami šeit. Pieteikums «Atspēriens» konkursam var iesniegt līdz 3. aprīlim.