Logotips — Anatolijs Vjalihs

Ceturtdien, 27. aprīlī, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā norisinās vietējās rīcības grupas tikšanās pasākums «Heyday», kas būs veltīts divām pilsētai svarīgām tēmām — pētījumam par radošajām industrijām Daugavpilī un koprades darba telpas projekta realizācijai.

Ziņas Fold 21. aprīlis, 2017

Pasākums «Heyday» tiek rīkots sadarbībā ar Daugavpils pilsētas domes projektu «Get into the Swing of the City!» («Iejūties pilsētas ritmā!»), kas tiek īstenots Eiropas Reģionālās attīstības fonda programmas «URBACT III» ietvaros. «Heyday» mērķis ir stimulēt radošu domāšanu un veicināt tās izmantošanu uzņēmējdarbībā.

«Heyday» programma 27. aprīlī

15.00

Daugavpils pilsētas domes projekta «Gen–Y City» ietvaros veiktā pētījuma par radošajām industrijām Daugavpilī prezentācija un diskusija, kā arī projekta «Gen–Y City» prezentācija un meistarklase.

Pētījuma mērķis bija uzzināt Daugavpils iedzīvotāju, studējošo un Daugavpils pilsētā strādājošo izpratni par radošajām industrijām, pilsētas radošo potenciālu un novērtēt kopējo iedzīvotāju ieinteresētību radošajās industrijās. Pētījuma aptaujā piedalījās 502 respondenti, kuru dzīvesvieta, darbs vai mācības saistītas ar Daugavpili. Aptaujas laikā tika apkopoti respondentu viedokļi par radošajām vietām un pasākumiem pilsētā,  par populārākajiem tūrisma objektiem un Daugavpils pilsētas nākotnes attīstības perspektīvām. Respondenti atzinuši, ka iedzīvotājiem jāiesaistās pilsētas plānošanas un attīstības procesos, kā arī to, ka pilsētas kopiena ir radoša un atvērta sadarbībai un partnerībām. Pētījuma laikā iegūtie rezultāti tiks izmantoti Vietējās rīcības plāna izstrādē, kas tiek izstrādāts, lai saglabātu un attīstītu radošu cilvēku saikni ar Daugavpili.

16.30

«Heyday» organizatori norāda, ka arī Daugavpilī ir vajadzīga moderna koprades telpa, kur dažādu radošo profesiju pārstāvji varētu strādāt, socializēties un sadarboties, tāpēc dalīties Rīgas pieredzē aicināta Anna Andersone. Viņas līdzdibinātajai koprades telpai «The Mill» nupat apritējuši trīs gadi.

17.00

Programmas turpinājumā apmeklētājiem būs iespēja doties video ekskursijā pa Sanktpēterburgas koprades telpām «Praktik» kopā ar to pārstāvjiem Irinu Dolgaju, Marku Kaļiņinu un Romanu Šolku.

17.30

Daugavpils koprades telpu projekta prezentācija, kurā pasākuma organizatori dalīsies savā vīzijā, kā arī uzklausīs apmeklētāju viedokļus un priekšlikumus. Tāpat būs iespējams rezervēt darba vietu pirmajā Daugavpils koprades telpā un pārrunāt sadarbības iespējas.

 

«Heyday» norisināsies 27. aprīlī no plkst. 15.00 Marka Rotko mākslas centra konferenču zālē, Mihaila ielā 3, Daugavpilī. Pasākums ir bez maksas un atvērts visiem interesentiem, iepriekš reģistrējoties apmeklējumam. Plašāka informācija par «Heyday» programmu atrodama projekta Facebook lapā.