LAGB vizuālā identitāte — «Associates, Partners et Sons»

No 15. līdz 21. maijam Latvijā norisināsies Arhitektūras nedēļa, ko iezīmēs ar arhitektūru saistīti pasākumi. Tās mērķis ir veicināt diskusiju par to, kas ir laba arhitektūra, izcelt Latvijas arhitektūras izcilākos sasniegumus pēdējā gada laikā un veicināt plašākas sabiedrības iesaisti arhitektūras vidē. Arhitektūras nedēļas notikumus šogad vieno tēmas par arhitektūras mērogu, vietu un iedzīvošanos apkārtējā vidē.

Ziņas Fold 2. maijs, 2017

LAGB 2017 nominantu izstāde

Arhitektūras nedēļa sāksies 15. maijā plkst. 12.00, kad pie pagājušā gada laureāta — Latvijas Nacionālā mākslas muzeja — tiks atklāta Latvijas Arhitektūras gada balvas

(LAGB) 2017 nominantu darbu izstāde. Izstādē būs apskatāmi 18 nacionālās žūrijas nominētie darbi, Latvijas arhitektūras nozares gada izcilākie projekti, kurus nākamajā posmā vērtē starptautiskās žūrijas pārstāvji.

Filmas pirmizrāde un lekcija

16. maijā, kinoteātrī «K. Suns» notiks Japānas dokumentālās filmas «Inside Architecture: A Challenge to Japanese Society» pirmizrāde un vienīgais seanss Latvijā, ko ievadīs starptautiskās žūrijas locekļa Jošiharu Cukamoto

(Yoshiharu Tsukamoto) lekcija. Filmā iekļautas intervijas ar Aratu Isozaki

(Arata Isozaki, Tojo Ito (Toyo Ito), Tadao Ando, Remu Kolhāsu (Rem Koolhaas), Pīteru Eizenmanu (Peter Eseinman), Čārlzu Dženksu (Charles Jencks), meklējot atbildi uz jautājumu, kāda ir nākotnes arhitektūra lielajās pilsētās.

Publiskas lekcijas

Piektdien, 19. maijā, Dzintaru koncertzālē, Turaidas ielā 1, Jūrmalā no plkst. 16.30 līdz 19.30 notiks notiks trīs publiskas bezmaksas lekcijas, ko sniegs gan pašmāju, gan ārvalstu arhitektūras eksperti. Arhitekts Jakobs Kureks (Jacob Kurek, Dānija) lekcijā runās par arhitektūru, kas veidojas uz pierādījumiem balstīta dizaina rezultātā, kā arī to, ka arhitektūras attīstība ir cieši saistīta ar tās atrašanās vietu, kultūru un klimatu. Latviešu arhitekts Andis Sīlis aicinās domāt par cēloņsakarībām ideju ģenerēšanā un uztverē, par arhitektūras formālās izpausmes emocionālās un intelektuālās komponentes atšķirībām plašākā nozīmē un virknē realizētu projektu, un par subjektīvo un objektīvo autoru un lietotāju domāšanā un spriedumos par arhitektūru. Latvijas Arhitektūras gada balvas 2017 īpašais viesis ir vairākkārtējs prestižās Prickera balvas nominants Kengo Kuma (Japāna). Savā lekcijā galveno uzmanību pievērsīs motivācijai un lēmumu pieņemšanas procesam. Dalība vieslekcijās ir bezmaksas, taču vietu skaits ir ierobežots, tāpēc interesenti aicināti reģistrēties līdz 12. maijam.

Gada balvas pasniegšanas ceremonija

Arhitektūras nedēļas pasākumu sēriju noslēgs Latvijas Arhitektūras gada balvas 2017 svinīgā apbalvošanas ceremonija, kas notiks iepriekšējā gada laureātā — Dzintaru koncertzālē. Apbalvošanas ceremonijā starptautiskā žūrija svinīgi paziņos nozares augstākās atzinības — zelta un sudraba ananasu — ieguvējus.