Foto — Mārtiņš Cīrulis, radošais konsultants — Marlo Saalmink, grims — Aija Ūdentiņa, modele — Daniela Sokolova, «Starsystem Latvia».

Ar 2017. gada pavasara–vasaras modes kolekciju Keta Gūtmane vēlas izcelt valkātāja individualitāti, mudināt tvert mirkli un padarīt apģērba nēsāšanu par veidu, kā izzināt sevi un pašizpausties. Kolekcijā atsauces uz rūpīgu drēbnieka darbu mijas ar nekaunīgu, panku subkultūrai raksturīgu dinamiku.

Ziņas Fold 9. maijs, 2017

Ketas Gūtmanes 2017. gada pavasara–vasaras kolekcijas tērpu silueti ir brīvi, formas — nedaudz pārspīlētas, bet piedurknes — dekonstruētas, neuzkrītoši atklājot vīles, kuras atgādina par drēbnieka smalko arodu.

Keta paliek uzticīga monohromai krāsu gammai un urbānam avangardam, ļaujot izcelties audumu tekstūrām — Japānas burzītajai kokvilnai, vieglam kupro, izturīgai trikotāžai. Ikviens kolekcijas elements var pastāvēt kā neatkarīga vienība vai tikt kombinēts ar citiem — «bomber» jaka ar pusgarām biksēm, plīvojoši mēteļi pāri platiem krekliem un pavirši aplikta josta. Siksnas, rāvējslēdzēji un kabatas ļauj pārveidot apģērbu un mainīt tā formu atbilstoši valkātāja vēlmēm. Kolekcijas ikdienas apģērbu spēcīgi ietekmējusi ielu mode, ļaujot to nēsātājam pieklājīgi, taču izteiksmīgi demonstrēt savu iekšējo būtību.