Foto — Eduards Rancāns, stils — Rūdolfs Packēvičs, grims — Anete Sidlovska, modele — Sija Jure, «Moon Models»

Apvienojot laikmetīgu drēbniecību, dekonstrukciju un rūpīgu roku darbu, modes dizainere Keta Gūtmane savā 2018. gada pavasara–vasaras kolekcijā turpina pielāgot klasiskas vīriešu garderobes elementus sievietes ķermenim. Pieklusināta sievišķība atklājas tekstūru kontrastos, bet kolekcijas monohromo krāsu paleti atsvaidzina spilgti oranžsarkani audumi.

Ziņas Fold 19. jūnijs, 2018

Dizaineres Ketas Gūtmanes zīmols jau ierasti kombinē sportiski elegantu ielu modi ar rūpīgu drēbnieka pieeju, tā radot atbrīvotus, demokrātiskus apģērbu siluetus. 2018. gada pavasara–vasaras kolekcijas galvenie elementi ir pārveidots vīriešu krekls un uzvalka žakete, ko iespējams transformēt īsā un garākā versijā, kā arī sporta bikses no tradicionāla uzvalka auduma, kas nēsājamas arī kā šorti. Kreklu, trenci un žaketi ar atkailinātu plecu daļu un sasienamām lencēm var valkāt arī kā kleitu, bet krekliņu pārsiet tā, ka tas turas uz viena pleca.

Kolekcijas apģērbi viens otru papildina. Variējot ar iespējamām kombinācijām, atklājas arvien jaunas nozīmes un neparastas klasiskā un absurdā attiecības, vienlaikus saglabājot laikmetīgai sieviešu modei raksturīgus siluetus. Lai arī katrs kolekcijas elements var funkcionēt patstāvīgi, to savdabība un transformēšanas iespējas vispilnīgāk atklājas, nēsājot tos kārtās.

Kolekcijas pamatkrāsa ir klasiski melnā, papildināta ar oranžsarkaniem, debesu pelēkiem un strīpainiem elementiem. Tajā izmantota Japānas kokvilna, viegls kupro un tradicionālais vasaras uzvalku materiāls.